|
Trifle |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc115176
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2016
2,696 defa indirildi / yazdırıldı
|
16 cmlik derin cam kase
1 paket puding
500 gram krema
Yenilebilir kırmızı boya
16 cmlik 3 katlı pandispanya
Şurup
Böğürtlen
Böğürtlen Sos
1. Kremayı ve pudingi bir kap içerinde mikser ile katılaşıncaya kadar çırpın. Katılaşmaya başlayınca kürdan ucu kadar kırmızı boya ekleyin.
2. Cam kasenin dibine bir parça pandispanyayı koyun. Pandispanyanızı şurup ile ıslatın.
3. Pandispanyanın üzerine böğürtlenleri yayın. Üzerine kremalı puding kaplayın.
4. İkinci pandispanya katını bölerek ortadan yanlara doğru yerleştirin. Kenarlara koyduğunuz meyveler görünecek şekilde ayarlayın. Bu parçaları da şurup ile ıslatın. Meyve ve kremayı yayın.
5. Son pandispanya katı parçalarını da ortadan yanlara doğru yayın. Pandispanyayı ıslatın. Üzerini kremayla sıvayıp meyveleri yerleştirin.
6. Tüm meyvelerin üzerini kaplayacak şekilde sosu dökün.
|
Trifle |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125057
Gönderme Tarihi: 04.May.2017
1,601 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı şeker
3 adet yumurtanın beyazı
3 yemek kaşığı şeker
65 gr un
1/8 çay kaşığı krem tartar
1/2 çay kaşığı vanilya
birkaç damla limon suyu
1 fncan pudra şekeri
1 yemek kaşığı margarin
1 paket krem şanti (hazırlanmış)
2 adet kivi
Bir kase çilek
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Oda ısısndaki yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Yumurta sarılarına, 1 yemek kaşığı yağı , 2 yemek kaşığı şeker ilave edip karışım açık sarı renge dönüp kalınlaşana kadar çırpın. Un, vanilya , krem tartar ve limon suyu ilave edin, bu aşamada asla mixerle çırpmayın. Tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Yumurta beyazlarına , 3 yemek kaşığı şeker ilave edip , karışım kabarana kadar çırpın. Un karışımı ile yumurta beyazı karışımını yine tahta kaşıkla karıştırarak halledin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 7-8 cm lik şeritler halinde aralarını açık bırakarak yerleştirin. 8-10 dakika kadar önceden ısıtılmış (180 C) fırında pişirin. Üzerine parmağınızla dokunduğunuzda süngerimsi oluyor. Bu bisküvileri 100 C de 1 saat kurumaları için bekletin. Fırından çıkan ılık bisküvileri hemen kağıttan çıkarın ve soğumaya bırakın. Derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Üzerine pudra şekeri serpiştirmeyi unutmayın.
Güzel bir çam bardak kasenin içine hazırlanmış krem şantiden bir kaç kaşık koyun diklemesine pişirdiğimiz gevrek bisküvileri dizin üzerine çilek ve kivi dilimleri ile süsleyin servise sunun
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 16.04.2024
|
Trifle |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162451
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2022
421 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kedi dili bisküvi
1 yemek kaşığı pudra şekeri
400 ml krema
1 paket vanilya
Doğranmış çilek
İri rendelenmiş çikolata
Puding için:
2 yumurta
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı toz şeker
200 ml krema
1 su bardağından iki parmak fazla süt
1.5 su bardağı damla çikolata
Çay yanına değişik tatlı arayanların kurtarıcısı olan trifle tarifine bayılacaksınız. Önce pudingi yapmaya başlayın. Nişasta, şeker ve kakaoyu tencerede karıştırın. Süt, krema ve yumurtaları ekleyerek iyice çırpın. Damla çikolataları ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
Pudingi bir kâseye aktarın ve karıştırarak soğutun.
Başka bir kapta kremaya pudra şekeri ve vanilya ekleyerek mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın.
Kedi dili bisküvileri doğrayıp yarısını servis kâsesinin tabanına yayın. Çilek ve çikolata rendesinin yarısını ekleyin. Çırpılmış kremanın yarısını çileklerin üzerine yayın. Soğuyan pudingi kremanın üzerine ekleyin.
Kalan bisküvi, çilek ve çikolatayı aynı şekilde ekleyin. Kremayı en üste ekleyin.
İsteğe göre çikolata ve çilek ile süsleyin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
|
Trifle |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164676
Gönderme Tarihi: 06.May.2022
254 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket hazır pasta keki
1 paket krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
500 gram çilek
İsteğe göre çilek reçeli
Puding İçin;
2 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket krema
3 su bardağı süt
2 yumurta
Muhallebisinin soğuması gerektiğinden öncelikli olarak kremasını hazırlayalım.
Puding için; nişasta, şekeri derin bir tencereye aldıktan sonra üzerine süt, krema ve yumurtaları ekleyerek kabarana dek çırpın.
Ardından, kısık ateşte koyulaşana dek pişirin. Krema soğuduktan sonra pudra şekeri ve vanilyayı ekleyin, bir kez daha çırpın.
Pasta kekini önce yatay bir şekilde ortadan kesip, daha sonra küçük kareler olacak şekilde bölün.
Üzerlerine çilek reçeli sürün.
Tatlı için seçtiğiniz kasenin en altına yerleştirin.
Biraz çilek ekledikten sonra kremanın yarısını çileklerin üzerine ekleyin.
Bir kez daha kesilmiş pasta keklerinden ekledikten kalan pudingin hepsini dökün.
En son çilek ve nane yapraklarıyla süsleyin.
Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
|
|