Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Arnavut Yemekleri > Trileçe (11 adet - 88,841 defa bakıldı)

Trileçe


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Trileçe

sucu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2014
Mesajlar: 31
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc99379
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2014
2,626 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Islatmak için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı keçi sütü
1 su bardağı çiğ krema
Üzeri için:
1 su bardağı pekmez ya da karamel

Yumurta ve şekeri çok iyi bir şekilde çırpın. Üzerine diğer sıvı malzemeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Unu, irmiği, limon kabuğunu kabartma tozunu ve vanilyayı da içine ilave ederek yavaş yavaş çırpın. Bu karışımı yağlanmış kalıbın içine dökün. 180 derecedeki fırında 40 dakika pişmeye bırakın. Bu arada fırından çıkan tatlının üzerine sütleri ve çiğ kremayı dökün. Dilimleyip servis yapın. İsterseniz üzerini karamelle, reçelle ya da pekmezle süsleyip ikram edebilirsiniz.


Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 16.06.2016


Trileçe

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc111336
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2015
2,685 defa indirildi / yazdırıldı




Keki için:
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı krema
2 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı krema
1 yemek kaşığı tereyağı

5 yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılarak beyazına toz şeker eklenir ve mikserle yol yol oluncaya kadar çırpılır.
Mikserin ayakları yıkanarak yumurta sarıları da ayrı bir kapta iyice çırpılır ve diğer kaptaki yumurta beyazlarının üzerine boşaltılır.
Üzerine unun yarısı, unun da üzerine kabartma tozu eklenir iyice karıştırılır, daha sonra unun kalanı da eklenerek karıştırılır ve en son vanilya eklenerek iyice yedirilir.
Dikdörtgen cam fırın kabının dibi ve kenarları iyice yağlanarak, karışım dökülür, üzeri düzeltilerek, önceden ısıtılmış 170 derece fırına verilir.
Kek pişerken, bir tencereye süt, üzerine toz şeker ve krema ilave edilerek ateşe oturtulur. Bir süre karıştırarak kaynatmadan ısıtılır ve soğumaya bırakılır.
Üzeri için, çelik tencere ateşe konarak toz şeker ilave edilir. Şeker eriyip karamelleşince, üzerine tereyağı eklenir ve eriyerek karemelle bütünleşmesi sağlanır.
Karamelin üzerine en son krema eklenerek bir süre daha beraberce pişirilir, ateşten alınarak soğumaya bırakılır.
Fırından çıkan kek bir süre soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra ıslatılmış bir bıçakla karelere kesilir.
Kekin üzerine soğutulmuş şerbet gezdirilir. Şerbetin de üzerine soğutulmuş karamel gezdirilir.
Balkan tatlısı olan Trileçe bir süre dinlendirildikten sonra servise sunulur.



Trileçe

babik
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.06.2016
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc117697
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2016
1,650 defa indirildi / yazdırıldı




Dilem Bostancı

5 adet yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
½ su bardağı ılık su
1 paket kabartma Tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı nişasta
4 su bardağı süt
3/4 su bardağı şeker
1 su bardağı süt tozu
2 paket krema

5 yumurta ile 3/4 bardak şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. 1 çay bardağı sıvı yağ, yarım bardak ılık su, vanilya, kabartma tozu ve 1,5 bardak unu eleyerek karıştırıyoruz. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine döküyoruz. Her yerinin eşit kabarması için bir kürdan yardımıyla hamurum üzerinden enine geçişler yapıyoruz. Hazırladığımız hamuru önceden ısıtılmış 175 deredeki fırında 45 dakika pişiriyoruz. 4 su bardağı süt, 3/4 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt tozu ve 2 paket kremayı bir tencerede iki dakika kaynatarak tatlının şerbetini oluşturuyoruz. Fırından çıkan ve ılınan kekimizin üzerine ılık şerbeti döküyoruz. Üzerini süslemek için diğer taraftan karamel hazırlıyoruz. Bunun için 1 çay bardağı şekeri tavada karamelize ederken üzerine 1,5 su bardağı su 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı nişasta ilave ediyoruz. Jel kıvamına geldiğinde karamelimiz keki süslemeye hazırdır. Üzerine şerbet döktüğümüz tatlıyı hazırladığımız karamel ile istediğimiz şekilde süslüyoruz.



Trileçe

kuzucukk
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.06.2016
Mesajlar: 32
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc117710
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2016
1,561 defa indirildi / yazdırıldı




Çiğdem Tiktaş

5 adet yumurta
10 kaşık toz şeker
½ su bardağından fazla sıvı yağ
10 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı süt
4 kaşık toz şeker
200 ml sıvı krema
3 kaşık toz şeker
200 ml sıvı krema
1 kaşık tereyağı

Öncelikle tatlımızın kekini yapalım. Beş yumurtanın akını ve sarısını ayıralım. Yumurta beyazlarını on kaşık toz şekerle çırpın, kar haline gelsin. Diğer malzemeleri de ekleyip yumurta sarılarıyla karıştırın. Kare bir ısıya dayanaklı cam kabı sıvı yağla yağlayıp keki 180 derecede pişirin. Üzeri için 4 bardak sütle dört kaşık toz şekeri ve bir bardak kremayı çırpın, biraz koyulaşsın. Kek pişince bu süt şerbetini üstüne dökün. Diğer yanda bir tencereye üç kaşık toz şekeri koyun, eriyip karamel haline gelince bir bardak kremayı karıştırın. Altını kapatınca bir kaşık tereyağını ekleyin. Tatlının üstüne dökün. Bu arada kekin üstüne kürdanla delikler yapın ki sosu çeksin.



Trileçe

Kezban Bacı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.06.2016
Mesajlar: 38
Şehir: Batman
Kısa URL: https://ml.md/lc117936
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2016
1,611 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet yumurta
1 paket vanilya
7 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
6 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı keçi sütü
2 su bardağı inek sütü
1 su bardağı manda sütü
Karameli için:
1 paket krema
2 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük çay bardağı toz şeker

Yumurta ve şekeri derin bir karıştırma kabının içine ekleyin.
Şekerler tamamen eriyip krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Karıştırma kabının içine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.
Spatula kullanarak, bütün malzemeleri alttan üste doğru sürekli olarak karıştırın. Kek harcının tamamen karıştığına emin olun.
Hazırladığınız harcı yağlanmış fırın kabına döküp üzerini düzeltin.
Trileçenin kek tabanını önce 170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin.
Daha sonra fırının sıcaklığını 150 dereceye indirip 20 dakika daha pişirmeye devam edin.
Pişen keki oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Daha sonra kürdan kullanarak, kekin üzerinde delikler açın.
Sütlü şerbetini yapmaya başlayın. İnek sütü, manda sütü ve keçi sütünü derin bir tencerede karıştırın.
Tencereye şekeri ilave edin ve tamamen eriyene kadar karıştırın.
Bu aşamada sütlü şerbet için manda ve keçi sütünü kullanmadan, 3 su bardağı inek sütü ve 1 su bardağı krema kullanarak da şerbetinizi hazırlamanız mümkün.
Şeker tamamen eriyip, sütler kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatıp bırakın.
Bu sırada karamelini hazırlayın. Ayrı bir sos tenceresinde toz şekeri dikkatlice eritin.
Üzerine tereyağını ilave edin.
Tereyağlı şeker karışımı fokurdamaya başlayınca üzerine kremayı ekleyin.
Güzelce karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Ilık sütlü şerbeti, oda sıcaklığında soğumuş olan trileçe kekinin üzerine dökün.
Kek sütü iyice çektikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın.
Bu arada 1 paket krem şantiyi hazırlayın.
Buzdolabında soğuyan kekin üzerine ince bir tabaka halinde krem şantiyi eşit bir şekilde yayın.
Hazırladığınız karameli de krem şantinin üzerine güzelce yaydıktan sonra trileçe tatlınız hazır.
Bu aşamada dilerseniz karamel kullanmak yerine frambuaz, çikolata ya da portakal sosu ile çeşitlendirerek servis edebilirsiniz.
Hemen dilimleyip soğuk olarak servis edin.



Triliçe

nuran nur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.07.2016
Mesajlar: 41
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc117956
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2016
2,235 defa indirildi / yazdırıldı




Şeref Pekin

5 adet yumurta
6 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı tepeleme un
4 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Sütlü şerbet için:
Süt
4 yemek kaşığı şeker
400 ml krema
2 yemek kaşığı süt tozu
Karamel için:
5 yemek kaşığı şeker
200 ml krema
2 yemek kaşığı margarin

Kek için yumurta ve şeker çırpılır Yağ, kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır. Un ve irmik eklenip yağlanmış fırın kabına tiriliçe tatlısının hamuru dökülür. 180 derece fırına atılıp pişirilir (30-35 dakika). Süt kreması için süt, krema ve süt tozu köpürene kadar çırpılır. Şeker de eklenip eriyene kadar karıştırılır. Karameli için şeker tavaya alınıp rengi değişene kadar karıştırılır. Margarin, vanilya ve krema da eklenip kıvamını alana kadar pişirilir. Kek dilimlenir ve sütlü şerbet üzerine dökülür. Şerbeti çeken kekin üstü karamel ile kaplanıp 1 gece dolapta dinlendirilir. Dolapta kıvamını alan tiriliçe tatlısı servise hazır.



Trileçe

Bakır Cezve
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.05.2016
Mesajlar: 27
Kısa URL: https://ml.md/lc118086
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2016
1,692 defa indirildi / yazdırıldı




Gökalp Karcı

5 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
6 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı un
10 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
5 su bardağı süt
300 gr krema
1 paket vanilya
Karamel için:
8 çorba kaşığı toz şeker
100 gr krema
2 çorba kaşığı margarin

Kek için yumurtalar ve şeker çırpılır. Diğer kek malzemeleri de eklenip karıştırılır. Kek karışımı yağlı kağıt serilmiş yaklaşık 30 cm'lik bir fırın tepsisinde önceden ısıtılmış 180C'lik bir fırında 40-45 dk pişirilir. Şerbetin malzemesi 8-10 dk çırpılır. Dilimlenen sıcak keke soğuk şerbet dökülür. Şeker bir tavada ocakta eritilip karamelize edilir. Ocağın altı kapatılınca krema ve margarin eklenip hızla çırpılarak karamel hazırlanır. Şerbeti çeken tatlının üzerine karamel katılaşmadan yayılır.



Trileçe

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc120279
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2016
1,561 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yumurta
6 kaşık şeker
4 kaşık süt
6 kaşık un
4 kaşık yağ
1/2 kutu krema
250 gr kadar normal süt
2 kaşık şeker

Önce kek için yumurta akları ve sarılarını ayırın, akları şeker ile iyice çırpın, kar haline gelsin, yumurta sarılarını da çırpıp ilave edin. Daha sonra süt ve yağı ilave edin. Un ve kabartma tozunu ekledikten sonra kağıt yayılmış 26 cm.lik kelepçeli kalıba boşaltın. Düşük dereceli fırında pişirin.
Fırından çıkınca konsantre süt, krema ve normal sütü karıştırarak oluşturduğunuz sosu kalıptan çıkardığınız ve daha büyük bir tepsiye aldığınız tatılının üzerine dökün. Bu sostaki normal süt miktarını dilerseniz biraz daha artırabilirsiniz, sütlü sos yoğun olunca çok lezzetli oluyor. Son olarak ta üzerine karamel sos dökün. Bu sosu yapmak için şekeri dikkatlice eritin, karamel haline gelmeye başlayınca yine çok dikkatli bir şekilde yağını içine atıp hızlıca karıştırın. Kremayı ilave edin. Tatlıyı buzdolabında bir gece beklettikten sonra servis yapın.



Trileçe

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc131566
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2018
962 defa indirildi / yazdırıldı




5 Adet Yumurta
10 Yemek Kaşığı Şeker
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
5 Yemek Kaşığı İrmik
10 Yemek Kaşığı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Sütlü Şerbeti İçin:
5 Yemek Kaşığı Şeker
5 Su Bardağı Soğuk Süt
2 Kutu Krema (400 ml)
1 Su Bardağı Süt Tozu
Karamel Sos İçin:
5 Yemek Kaşığı Esmer Şeker
Yarım Su Bardağı Süt
1 Kutu Krema ( 200 ml )
1 Yemek Kaşığı Tereyağı

Derin kap içerisinde yumurta ve şekeri bembeyaz oluncaya kadar mikser yardımıyla çırpıyoruz.
Üzerine sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
İrmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek spatula yardımıyla alttan yukarı aynı yönde karıştırıyoruz.
Harcımız hazır olunca yağlanmış derin tepsi yada borcama dökerek önceden ısıttığımız 160 derece fırında 40-50 dk pişiriyoruz.
Kürdanla kontrol ederek kekimiz pişince fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
Sütlü şerbetini hazırlamak için derin kap içerisine 5 yemek kaşık şeker ve 5 su bardağı sütü mikser yardımıyla çırpıyoruz. 1 su bardağı süt tozunu ekleyerek köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. 2 paket kremayı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
Bütün malzemeler karıştığında sütlü şerbet hazırdır. Buzdolabında bekletebilirsiniz.
Sütlü şerbeti pişirmiyoruz. ( Süt tozu kahvelerde beyazlatmak için kullanılan değil, pasta için kullanılan süt tozu olandır, marketlerin pasta malzemesi reyonlarında bulabilirsiniz. )
Karamel sos hazırlamak için tava içerisine ( teflon ) esmer şeker ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyerek kısık ateşte ocağa bırakıyoruz. Karıştırmıyoruz, şeker ve yağ eriyip karamelize olmasını bekliyoruz. Eriyen yağ ve şeker üzerine süt ve kremayı ilave ediyoruz ve hızlı şekilde karıştırıyoruz. Şeker katılaşıyor endişelenmeyin karıştırdıkça, piştikçe eriyor ve koyu kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz. Soğuması için ocaktan alıyoruz.
Ilık olan keki kesiyoruz ve kürdan yardımıyla delikler açıyoruz. Soğuk olan şerbeti yavaş yavaş ilave ediyoruz. Buzdolabında 1 saat kadar şerbeti çekmesi için dinlendiriyoruz. Şerbeti çeken kekimizin üzerine köpükler kalacaktır. Elimizle köpükleri sıyırıp alıyoruz. Hazırladığımız soğuyan karamel sosunu üzerine gezdiriyoruz. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servise hazırdır.



Trileçe

alagöz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.01.2019
Mesajlar: 28
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc140288
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2019
940 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

15 adet yumurta
600 gr. toz şeker
600 gr. sıvı yağ
600 gr. un
3 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
50 gr. irmik
Şerbeti için:
2500 kg manda ve inek sütü
600 gr. toz şeker
500 gr. şekersiz krema
Üst jölesi:
300 gr. jole
200 gr. su

Yumurta ile şekeri köpürene kadar çırpıyoruz ardından sıvı yağ ile bir miktar çırptıktan sonra un, kabartma tozu, vanilya, ve irmik olan mamüllerimizi koyup çırpmaya devam ediyoruz. Hazır olan harcımızı bir tepsi içerisine yağlı kağıt koyup üzerine döküyoruz. Daha sonra 155 derecede 55 dakika kadar fırına veriyoruz. Hazır olan kekimizi kızarmış olan yüz kısmını tıraşlayıp dilimliyoruz. Daha sonra kaynar olan şerbeti verip dinlenmeye bırakıyoruz. Üzerini jole ile tamamlayıp servise sunuyoruz.



Trileçe

perver
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2019
Mesajlar: 28
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc146869
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2019
535 defa indirildi / yazdırıldı




4 yumurta
1 tutam tuz
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
3 su bardağı soğuk süt
Yarım su bardağı toz şeker
200 ml krema
Karamel sos için:
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
1 paket krema
Üzeri için:
Vanilyalı dondurma

Yumurtaların sarısı ve beyazını ayırın. Yumurta aklarını tuz ile kar haline gelene kadar çırpın. Diğer bir kapta ise yumurta sarılarını toz şeker ile iyice çırpın. Un, zeytinyağı vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını spatula yardımıyla unlu karışıma yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Şerbeti için gerekli olan tüm malzemeyi bir kaseye alıp süt iyice köpürünceye kadar çırpın. Buzdolabına alıp soğumaya bırakın. Karamel sosu için şekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın ve eriyene kadar pişirin. Tereyağı ve kremayı ilave edip hızlıca karıştırın. Kek ılıkken kürdan batırarak delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti tamamen çektiğinde karamel sosu dökün. Dondurma ile süsleyerek servis yapın.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.03.2024






Trileçe Tarifleri Arnavut Yemekleri



(11 adet Trileçe 88,841 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort