Kısa URL: https://ml.md/lc79880
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2012
1,418 defa indirildi / yazdırıldı
3 Yemek Kaşığı margarin
1 Paket kabartma tozu
6 Yemek Kaşığı kakao
2 Çay Bardağı toz şeker
4 Yemek Kaşığı Portakal Suyu
2 Adet yumurta
Önce yumurta ve toz şekeri iyice karıştırın. Daha sonra pudra şekeri hariç tüm malzemeleri ekleyerek yoğurun. Üzerini kapatarak buzdolabında yarım saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Pudra şekerine her yerini iyice bulayarak yağlı kağıt serili tepsinize dizin. 180 derecelik ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc183594
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2025
28 defa indirildi / yazdırıldı
100 gr bitter çikolata
50 gr tereyağı
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1/2 çay kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)
1/2 su bardağı un
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao (üzeri için)
Çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin, pürüzsüz kıvama gelince ocaktan alın.
İçine şeker ve yumurtayı ekleyin, karıştırın.
Ardından vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyin ve hamuru hazırlayın.
Hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, kakaoya bulayın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 170°C fırında 10-12 dakika pişirin.