|
Tteokbokki |
|
çiçek çiçek
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc123089
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2017
2,489 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.guneykoreyemekleri.com
Küçük bir kase dolusu Tteok (15-20 tane kadar)
60 cl Su
1 çorba kaşığı gochujang (yoksa acı biber salçası)
3 tane 2 cm kalınlığında kesilmiş sosis
Bir adet yeşil soğan
Su'yu bir tencere içerisine alın, salça'yı ekleyip karıştırın.
Ocakta kaynamaya başlayınca tteok'ları ekleyin ve suyun 1/4 buharlaşınca(eksilince) sosisleri ekleyin.
Sos koyu bir kıvam alınca ince doğradığınız yeşil soğanı ekleyip 1 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
|
Tteokbokki |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160156
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2021
1,836 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tteokbokki, özünde pirinç hamurlarının kısık ateşte et, havuç, soğan, shitake mantarı ve başka farklı sebzelerle birlikte pişirilmesi anlamına geliyor. Temel malzemenin pirinç hamuru olduğu tteokbokki, renkli bir görüntüye sahip olmanın yanında oldukça besleyici de.
|
Tteokbokki |
|
yandaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151860
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2020
1,186 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tteokbokki, Kore mutfağında küçük boyutlu garaetteoktan yapılan bir silindir biçimli pirinç keki olarak biliniyor. Kızartılan pirinç köfteleri ile balığın özel sosla harmanlanması ile oluşan bu mucize lezzet sokakta gezinirken acıkanlar için mükemmel bir lezzet haline gelecek.
|
Tteokbokki |
|
selena
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2020
Mesajlar: 35
|
Kısa URL: https://ml.md/lc153792
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2020
790 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
2 Su Bardağı Pirinç Keki (Garaetteok), (veya 20 Adet)
2.5 Su Bardağı Balık Suyu, Sebze Suyu veya Su
1 Su Bardağı Yeşil Lahana veya Çin Marulu, Şeritler halinde kesilmiş
½ Adet Soğan (Büyük Boy), Dilimlenmiş (yarım ay şeklinde)
½ Adet Havuç (Büyük Boy), Verev kesilmiş
2 Adet Yeşil Soğan, Küçük parçalara kesilmiş
Sosu için:
2-3 Yemek Kaşığı Gochujang
2 Yemek Kaşığı Bal
1 Yemek Kaşığı Esmer Şeker
1 Yemek Kaşığı Soya Sosu (Ganjang)
2-3 Diş Sarımsak, Ezilmiş veya ince kıyılmış
Üzeri için:
Beyaz Susam
Yeşil Soğan
1-2 Adet Katı Pişmiş Yumurta, (isteğe bağlı)
Dondurulmuş pirinç keklerini çözülmesi için en az 30 dakika kadar soğuk suda bekletin. Süre bitiminde tüm pirinç keklerini tek tek birbirinden ayırın ve bir süzgeç yardımıyla sudan geçirip, bir kenarda bekletin.
Küçük bir kasede gochujang, bal, esmer şeker, soya sosu ve sarımsak ezmesini çırparak karıştırın. Hazırladığınız sos karışımını bir kenarda bekletin.
2.5 su bardağı kadar balık suyunu, sebze suyunu veya yalnızca suyu bir wok tavaya dökün ve yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başladıktan sonra hazırladığınız sos karışımını wok tavaya dökün ve güzelce karıştırın. Karışımı yaklaşık 5 dakika orta dereceli ateşte kendi halinde kaynamaya bırakın.
Ardından sırasıyla pirinç keklerini, havuç, soğan ve lahana dilimlerini wok tavaya ilave edin ve ara sıra dikkatlice karıştırarak, yaklaşık 5-6 dakika daha orta dereceli ateşte kaynatmayı sürdürün. Son olarak yeşil soğanları tavaya ilave edin ve 1-2 dakika daha tüm malzemeleri karıştırarak pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. (Pişirme sürecinin sonunda sosun kıvamı iyice yoğunlaşmış olacaktır.)
Üzerine beyaz susam taneleri ve yeşil soğan dilimleri serpiştirip, dilerseniz katı pişmiş yumurta dilimleri ile birlikte çok bekletmeden sıcakken servis edin.
|
Tteobokki |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168119
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2022
292 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 tane pirinç keki
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 tane haşlanmış yumurta
Şerit halinde kesilmiş bir su bardağı kadar lahana
Yarım havuç
İnce dilimlenmiş soğan
1/5 su bardağı ılık su
Sosu için:
1 yemek kaşığı soya sosu
2 çay kaşığı acı toz biber
1 yemek kaşığı esmer şekeri
1 yemek kaşığı biber salçası / varsa gochujang
3 diş rendelenmiş sarımsak
Derin bir kasenin içinde ılık suyu koyup salça esmer şekeri toz biberi ve soya sosunu koyun karıştırın.
Sonra diğer malzemeleri ince ince doğrayın.
Çözülmüş pirinç keklerini sudan geçirin.
Bir tencereye bir su bardağı su ekleyip önce sosu koyun.
Karıştırdığınız sosun içine ince doğradığınız sebzeleri atın. Sonra pirinç kekini.
Göz kararı yarım su bardağı daha ekleyin. Ağzını kapatın.
20 dakika sonra altınız kapatıp derin bir tabağa koyun.
Üzerine haşlanmış yumurtayı dilimleyip ekleyin.
|
Tteokbokki |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177684
Gönderme Tarihi: 10.May.2024
183 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
200 gram pirinç unu
1.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak (ezilmiş)
2 yeşil soğan (ince dilimlenmiş)
1 havuç (ince dilimlenmiş, isteğe bağlı)
100 gram çırpılmış kırmızıbiber ezmesi (isteğe bağlı, acı seviyesine bağlı olarak)
1 yemek kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı toz susam (isteğe bağlı)
2 su bardağı su (isteğe bağlı, kıvamı ayarlamak için)
Üzeri için:
1 yeşil soğan (ince dilimlenmiş)
1 yemek kaşığı toz susam (isteğe bağlı)
Büyük bir karıştırma kabında pirinç ununu ve suyu karıştırın, topaklanmaması için iyice çırpın.
Bir tencerede soya sosu, şeker, salça, ezilmiş sarımsak ve susam yağını orta ateşte karıştırarak kaynatın.
Kaynayan sosun içine dilimlenmiş yeşil soğanları ve isteğe bağlı olarak diğer sebzeleri ekleyin.
Ardından karıştırılmış pirinç unu ve su karışımını yavaşça tencereye ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Tteokbokki karışımınız istenilen kıvama geldiğinde ocaktan alın. İhtiyaç duyarsanız ekstra su ekleyebilirsiniz.
Servis yapmadan önce üzerine ince dilimlenmiş yeşil soğanlar ve toz susam serpin.
|
|