1 büyük kase erişte
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
Kırılmış ceviz
1 yemek kaşığı tereyağı
Tulum peyniri
Öncelikle pilav tenceresine sıvı yağı alıp eriştelerimizi ekleyip rengi değişene kadar kavuruyoruz. Bu aşamada erişteleri kavururken kırılmaması içim dikkatli olmalıyız. Hafif hafif çevirmeliyiz. Pembeleşen eriştelere suyu ve tuzu ekleyip suyu çekene kadar pişirin. Tencerenin kapağını biraz aralık veya açık tutalım ki çok çabuk taşabiliyor ve erişteler çabuk yumuşuyor. Pişip, dinlenen erişteleri ocaktan alıp servis tabağına alın. Diğer tarafta tavaya tereyağını alıp eritin. Önce cevizle biraz yağda çevirin sonra tulum peynirini ekleyip, ocağın altını kapatın. Eriştenin üzerine gezdirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc3583
Gönderme Tarihi: 09.May.2006
3,412 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı köy eriştesi (marketlerde ve yufkacılarda bulabilirsiniz)
2 yemek kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı sıcak su
Tuz
İstenilen miktarda beyaz peynir ya da tulum peyniri
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz & dereotu karışımı
Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
Tencereye tereyağını alın ve eritin. Erişteleri ilave ederek rengi hafifçe kahverengi oluncaya kadar kavurun.
Kavurduğunuz eriştelere dikkatlice sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Suyunu çekinceye kadar haşlamaya devam edin. (Tamamen çekmesine gerek yok, hafif sulu kalabilir)
Altını kapattığınız tencerenin ağzını kapatın ve erişteleri demlenmeye bırakın.
Kıyılmış dereotu&maydanoz karışımını ve peyniri demlenen eriştelere ekleyerek karıştırın.
Servis tabağına aldığınız eriştelerin üzerine ceviz serperek servis yapın.