Patatesleri soyup biraz kalınca yuvarlak dilimler şeklinde doğrayalım. Patatesleri tuz karabiber ve pulbiberle tatlandırın. Kare borcamı bolca yağlayıp patatesleri dizin. Üzerine kremayı eşit şekilde döküp fırına verin patateslerin üzerleri hafif kızarınca fırından alıp rendelenmiş (diyorum ama bazı tulum peynirler rendelenmiyor rendelenmezse elinizle ufalayın) tulum peynirlerini serpiştirin. Peynirler kızarınca fırından alıp sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc134328
Gönderme Tarihi: 24.May.2018
594 defa indirildi / yazdırıldı
5 adet patates
1 demet ıspanak
1 çay bardagı süt
100 ml krema
100 gr tulum peyniri
25 gr tereyağı
25 gr mayadonoz
5 gr musgat
Patateslerin kabuklarını soyup haşladıktan sonra hafifçe ezelim ve sıcak süt ile karıştıralım. Ispanakları iri parçalar halinde doğrayalım, tereyağı ve krema ile tavada hafifçe pişirelim. Püre yaptığımız patatesimizi, peynir ve baharatlarımızı da ıspanaklara ekleyip bir bütün halini alana kadar karıştıralım. Maydanoz ile süsleyip sıcak olarak servis yapalım.