Kısa URL: https://ml.md/lc158486
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2021
545 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı ceviz içi
1 çay kaşığı toz tarçın
1 yemek kaşığı Türk kahvesi
Şerbeti için:
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
1 yemek kaşığı kaymak
İrmik helvası için önce su, süt ve şekeri tencerede karıştırıyoruz.
Erittiğimiz tereyağında irmikleri kavuruyoruz. Cevizleri küçültüp üzeri için bir miktar ayırdıktan sonra kalan cevizi kavurduğumuz irmiğe ekliyoruz. Tarçın ve Türk kahvesini de ilave edip 1-2 dakika daha kavuruyoruz. Kaynattığımız şerbeti irmiğe ekliyoruz ve hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Şerbetini çekmesi için 5 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
Çember kalıp yardımıyla irmiği tabaklayıp üzerine ayırdığımız cevizleri koyuyoruz. Son olarak bir top kaymağı üzerine yerleştiriyoruz. Türk kahveli irmik helvası servise hazır.
Kısa URL: https://ml.md/lc163846
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2022
282 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
125 gram tereyağı
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı hindistancevizi
1 yemek kaşığı Türk kahvesi
İrmiği ve şekeri tencereye alın.
Kısık ateşte hafif karamelleşinceye kadar kavurun.
Ardından tereyağını ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Türk kahvesini ve Hindistan cevizini de ekledikten sonra sütü azar azar bir yandan da karıştırarak ekleyin.
Kısık ateşte kıvam alana ve iyice karışana kadar pişirin.
Servis tabağına alarak üzerine çatal ile desen yapın ve hindistancevizi serpiştirerek servis edin.
Not: Dilerseniz helvanızı dondurmalı da hazırlayabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc175609
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2023
255 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
1.5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
Helvayı kavuracağımız tavanın içerisine sıvı yağ ve tereyağını ilave ediyoruz. Ardından irmiği ekliyoruz. Devamlı karıştırarak kavuruyoruz. Bu şekilde yaklaşık olarak 10 dakika kadar kavuruyoruz. Ardından toz şeker ve Türk kahvesini ilave ediyoruz. Tekrar birkaç dakika kadar karıştırarak kavuruyoruz. Daha sonra sütü yavaş yavaş ekleyerek, helvayı karıştırıyoruz. Helva kıvamında yoğunlaştığını görünce altını kapatıyoruz.