|
Turp Otu Salatası |
|
arzuman
Yamak
Kayıt: 13.10.2006
Mesajlar: 5 Şehir: ZONGULDAK |
Kısa URL: https://ml.md/lc7850
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2006
3,830 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr turp otu
3 diş sarımsak
1 adet limon
2 yemek kaşığı magarin
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su
Turp otların uçlarından biraz kesilir bol suyla yıkanır.bir tencerede 1 su bardağı suyla haşlanır haşlandıktan sonra suyunu süzüp margarinle tavada kavrulur ve soğumaya bırakılır, sarımsaklar ezilir limon sıkılır soğuyan turp otların üzerine eklenip biraz tuz dökülüp karıştırılır.
|
Turp Otu Salatası |
|
vanilyalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.04.2014
Mesajlar: 25 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc129238
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2017
896 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1/2 demet turp otu
1 - 2 diş sarımsak
1 adet limon
Sirke
Zeytinyağı
Tuz
Su kaynatılıp, içine tuz konulur.
Kaynayan suya temizlenmiş turpotu atılıp 5 dakika kapağı kapalı şekilde haşlanır.
Pişen turpotu, hemen süzülüp, soğuk suya konulur.
Dövülmüş sarımsak, limon suyu, sirke ve zeytinyağından yapılan sos salataya dökülüp servis edilir.
|
Turpotu Salatası |
|
Hidayet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc144924
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2019
885 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet turpotu
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yarım limonun suyu
Turpotlarını saplarından ayırıp yıkayın.
3-4 santimetre boyunda doğrayın.
Geniş bir tencerede haşlama suyunu kaynatın. Bir kaseye de buzlu su koyun.
Önce yaprakları sıcak suya atıp 1-2 dakika renkleri canlı bir yeşil alıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan yaprakları hemen buzlu suya atın.
Yapraklar soğur soğumaz süzülmesi için süzgece alın.
Süzülen otları servis tabağına alın.
Zeytinyağını, ezdiğiniz sarımsakları, limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın.
1 saat kadar buzdolabında dinlendirerek servis yapın.
|
Turp Otu Slatası |
|
mebrure ersin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.10.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc146320
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2019
725 defa indirildi / yazdırıldı
|
Millî Eğitim Bakanlığı
1 demet turp otu
Yeterince su (Haşlamak için)
Sos için:
3 diş sarımsak
1 limonun suyu veya sirke (ya da ikisi beraber)
1 fincan zeytinyağı
Turp otu ayıklanır, yıkanır, yumuşayana kadar haşlanır.
Haşlandıktan sonra istenen büyüklükte doğranır.
Sarımsaklar soyulduktan sonra ezilir, limon suyu ve zeytinyağı ile sos hazırlanır.
Hazırlanan sos haşlanmış turp otunun üzerine dökülerek servis edilir.
|
|