Kısa URL: https://ml.md/lc104502
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2015
1,718 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN
Turp
Süzme yoğurt
Dövülmüş ceviz
Limon suyu
Sarımsak
Tuz
Turplar iyice yıkanarak kabuğu soyulmadan veya biraz soyularak irice rendelenir. İçine dövülmüş cevizler, sarımsak, limon suyu eklenir. Süzme yoğurtla karıştırılır ve yeteri kadar tuz eklenir. Arzu eden süsleyebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc44868
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2009
3,825 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
2 orta boy turp
3 diş sarımsak
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 kahve fincanı limon suyu
1 kahve fincanı mandalina suyu
Maydanoz
Tuz
Turp, kabuğu soyulmadan yıkanıp rendelenir. Ceviz kıyılır. Sarımsak tuzla iyice ezilir ve tüm malzeme turpla karıştırılır. Limon ve mandalina suyu ilave edilir. Üzeri maydanozla süslenir.