|
|
Limonla mı Sirkeyle mi Turşu Kurulmalı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171956
Gönderme Tarihi: 10.May.2023
228 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mutlaka hepimiz en az 10 kere, ilk kez izliyormuş gibi keyifle izlemişizdir. Turşu dükkanları olan Adile Naşit ve Münir Özkul'un kavga ettiği sahnede Naşit, "Turşunun hası sirkeyle olur" diye diretirken; Münir Özkul, "Limonsuz bir şeye benzemez" diye karşı çıkıyordu. Acaba hangisi haklıydı?
Ülkemizde oldukça fazla miktarda tüketilen turşunun, büyük miktarlarda üretimi söz konusu olduğunda limonla yapılması zor. Üretim esnasında asit dengesinin korunması gerekiyor. Bunun için de üreticiler "Sirke kullanmak en doğrusu" diyor. Peki, turşu, limon suyuyla üretilemez mi?
Elbette yapılabilir ancak eğer limon suyunu tercih edecekseniz, turşunun kısa süre içinde tüketilmesi gerekiyor. Yani limon mu, sirke mi diye arada kaldıysanız; buna tamamen damak tadınız ve tüketim süreniz karar veriyor.
|
Turşu Limonla mı sirkeyle mi yapılmalı? |
|
efor
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Etlik-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43203
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2009
1,983 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sofralarımızdan eksik etmediğimiz hemen herkesin damak tadına uygun olan turşu kimilerine göre limonla, kimilerine göre ise sirke ile kurulan denilse de halen bir netlik kazanamamıştır. Bilinen şudur ki sadece limonla kurulan turşular vardır. Sirke ile yapılan turşular da... Sirke ile turşusu kurulan sebzelere, patlıcan kelek, acur, salatalık, pancarı, limon ile turşusu kurulan sebzelere; beyaz ve kırmızı lahanayı söyleyebiliriz. Bazı sebze ve meyvelerde ise ne sirke ne de limon suyu kullanılıyor. Turşu yapmaya en elverişli meyveler; kavun, karpuz, elma ve üzümdür. Turşular daha çok sebzelerden yapılır. Bunların en başında salatalık, patlıcan, domates, biber, lahana, fasulye, pancar ve havuç gelmektedir.
|
|
Turşu Limonla mı sirkeyle mi yapılmalı? Tarifleri Diğer Konular
|
|