1 Kg Pancar (pazı) Sapı
1 Baş Sarımsak
1 Fincan Sirke
2 Yemek Kaşığı Pulbiber
2 Yemek Kaşığı Tuz
1 lt. Su
Pezik (dal) turşusu ile yapılan bir kış yemeğidir. Turşunun tuzu fazla ise hafifçe sudan geçirilir, ince olarak doğranır. Tencerede, yağ, soğan ve kıyma soharıcı yapılır. Turşular ve pastırması konulup, kavurmaya devam edilir. Turşunun tuzu ve biberi olduğu için ayrıca konulmaz. Kavrulan karışım mıhlama sahanına alınır, üzerine 5-6 yumurta kırılır. Yumurtayı kırmadan önce turşular kaşıkla aralanır, buraya kaşığın ucu ile tereyağı konur ve yumurta eriyen yağın üzerine kırılır. Yumurtaların üzerine tuz ekilip ağzı kapatılır 2-3 dk. pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc146297
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2019
762 defa indirildi / yazdırıldı
4 su bardağı pezik turşusu
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kıyma
7 - 8 dilim pastırma
2 adet kuru soğan
4 adet yumurta
Pezik turşunun tuzu fazla ise hafifçe sudan geçirin ve ince ince doğrayın.
Uygun bir tavaya aldığınız soğan ve kıymayı üzerine yağ ekleyerek kavurun.
Üzerine turşuları ve pastırmayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Turşunun içerisinde tuz ve biber kullanıldığı için ayrıca kullanmaya gerek yoktur.
Kavurduğunuz karışımı bir mıhlama sahanına alarak üzerine 5-6 yumurta kırın.
Yumurtayı kırmadan önce turşuları kaşıkla aralayıp tereyağı ilave edin ve yumurtayı eriyen yağın üzerine kırın.
Yumurtaların üzerine tuz serpin ve 2-3 dakika pişirin.