|
TURŞULU SOS |
|
KUPAKIZI
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2007
Mesajlar: 25
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16607
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2007
2,027 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Fincan zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 Tutam kırmızı biber, karabiber.
3 Salatalık turşusu
10 Yeşil zeytin
2 Soğan
2-3 Dal maydanoz
Salatalık turşusu, soğan, maydanoz ve çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytin ince ince doğranıp bir kaba konur.
İkinci bir kaba da yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım limon suyu, 1 tutam karabiber, 1 tutam kırmızıbiber konur.
Bu malzeme de karıştırılarak birinci kaptaki malzemenin üzerine dökülür. Bu sosu mevsimine göre bütün salatalarda kullanabilirsiniz. Sos onbeş gün ağzı kapalı bir kavanozda buzdolabında kalabilir.
|
Turşu Sosu |
|
hocanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.05.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc36773
Gönderme Tarihi: 22.May.2009
3,107 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un veya nişasta
1,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
7-8 adet salatalık turşusu
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 çorba kaşığı un veya nişastayı süt ile karıştırın. Orta hararetti ateş üzerinde pişirin. Tuz, karabiber, sirke ve küçük doğranmış salatalık turşusunu ekleyin. Ilık olarak yemeğe ekleyin.
|
|