Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Marmelat Tarifleri > TURUNÇ KABUĞU REÇELİ (2 adet - 134,755 defa bakıldı)

TURUNÇ KABUĞU REÇELİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Marmelat Tarifleri
Reçel Tarifleri
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


TURUNÇ KABUĞU REÇELİ

adıgüzel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2010
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc55324
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2010
3,076 defa indirildi / yazdırıldı




Soyulmuş turunçun ince kabuklarını şerit gibi ve ince kesip spiral bükerek açılmaması için iğne ile delerek ipliğe, bir taraftan diğer tarafa geçirerek tespih gibi diziniz.
Sonra kaynar suda haşlayıp kevgire alarak üzerine soğuk su geçiriniz.
Acısının tamamiyle çıkması için 3 - 4 kez bu şekilde haşlayıp soğuk sudan geçiriniz.
Bir bez aralayıp ezmeyecek derecede bastıra bastıra suyunu alınız. 1,280 kilogram suya 2 kilo şeker kestirip içine atarak kaynatınız.
Kıvamına gelince indirip iyice soğuduktan sonra ipliklerini çıkarıp, ağzını kâğıtla örtüp saklayınız.


TURUNÇ KABUĞU REÇELİ

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12505
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2007
3,053 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
1250 gram turunç,
1+1/2 kilo toz şekeri,
3 bardak su,
2+1/4 çorba kaşığı limon suyu veya 7 gram limon tuzu.

Yapımı: Turuncun kabuklarını ayıklamalı. Sonra bu kabukların üstünü bir bıçakla kazımalı ve birer parmak eninde dilimlere doğramalı. Turunç kabuklarının kazınması ve doğranması sona erince bunları teker teker rulo biçiminde sarıp bir çuvaldızla veya yorgan iğnesiyle bir ucu kalınca düğümlenmiş bir ipe geçirmeli. Bütün kabukların ipe dizilmesi sona erince üstten de kalınca bir düğüm attıktan sonra bu diziyi içinde kaynar su bulunan büyükçe bir tencereye atmalı ve turunç kabuklarını hafif yumuşak bir duruma gelinceye kadar haşlamalı. Sonra tenceredeki suyu döküp kabukların üstüne soğuk su dökerek bunları bir kenarda 12 saat dinlendirmeli.
Soğuk suda 12 saat kalan turunç kabuklarının suyunu değiştirip bir 12 saat daha dinlendirmeli. Suyu tatmalı. Acılık varsa turunç kabuklarını tekrar 12 saat soğuk suya yatırmalı. Böylece suyunda acılık kalmayıncaya kadar bunların suyunu her oniki saatte bir değiştirmeli.
Turuncun suyunda acılık kalmayınca yani birkaç gün suda tuttuktan sonra son suyu döküp kabukları bir kaba koymalı.
Artık bu reçelin şerbetini hazırlama vakti gelmiştir. Bir tencereye üç bardak suyla birbuçuk kilo şekeri koymalı ve kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Karıştırarak şekeri eritmeli ve şerbeti birkaç taşım kaynatarak koyu bir kıvama getirmeli. Şerbet koyulaşınca bir kenarda duran turunç kabuğu dizisini olduğu gibi bu şerbetin içine atmalı. Bir - iki taşım daha kaynattıktan sonra reçel koyu bir kıvama gelince limon suyunu veya yarım fincan suda eritilmiş limon tuzunu döküp karıştırmalı ve reçeli bir taşım daha kaynatmalı.
Sonra tencereyi ateşten indirmeli. Reçelin yüzeyinde beliren köpükleri bir kevgirle alıp attıktan sonra tenceredekileri soğumaya bırakmalı. Reçel iyice soğuyunca turunç kabuğu dizisini havaya kaldırmalı düğümü kestikten sonra bir çatalın yardımıyle ipten çıkarılacak turunç kabuklarını şerbetinin içine düşürmeli.
Sonra reçeli kavanozlara boşaltmalı ve gerektiğinde kullanmak üzere bir kenara kaldırmalı.






TURUNÇ KABUĞU REÇELİ Tarifleri Marmelat Tarifleri



(2 adet TURUNÇ KABUĞU REÇELİ 134,755 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort