Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akdeniz Yemekleri > Turunç Reçeli (Hatay) (2 adet - 122,079 defa bakıldı)

Turunç Reçeli (Hatay)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Turunç Reçeli (Hatay)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc44552
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2009
2,605 defa indirildi / yazdırıldı




Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak


10 adet turunç
5 su bardağı su
1 kg. toz şeker
1 adet limon suyu

Turunçlar, dış kabuk kısmındaki beyazlar görünmeyecek şekilde rendelenir. Rendelenen turunçlar dörde bölünerek içleri çıkartılır. Suda haşlanır ve soğuk suyu alınır. Bir veya iki gün suda bekletilirken bir kaç defa suları değiştirilir. Tatlılaşması sonucu avuç içinde sıkılarak her parça uzunlamasına içe doğru kıvrılmak sureti ile ipliğe dizilir ve bir halka haline getirilir. Diğer tarafta hazırlanmış ve kaynamakta olan şurubun içine atılarak, şurup reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Limon suyu katılır. Bir taşım kaynatılıp ocaktan alınır.


Turunç Reçeli (Hatay)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc104671
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2015
1,924 defa indirildi / yazdırıldı




Hatay Valiliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN


5 adet turunç
2.5 su bardağı su
500-750 gr toz şeker
Limon suyu

Turuncun, dış kabuğu çok ince bir tabaka şeklinde rendelenir. Dörde bölünerek içinin meyve kısmı çıkartılır. Rendelenen kabuk kısmı suca ezilmeyecek kadar haşlanır ve soğuk suya alınır. Turuncun acı suyu çıkıncaya kadar bir iki gün suda bekletilir. Bazen suyu süzülerek yenilenir. Acı suyu tamamen akan turunç kabukları içe doğru rulo şeklinde avuç içinde sıkılır. Kıvrılan turunçlar halka şeklinde ipe dizilir. Şırası başka bir tencere de hazırlanan turunçlar kaynayan şekerin içine atılır ve reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. İndirmeye yakın bir kaşık kadar limon suyu eklenir ve indirilir.







Turunç Reçeli (Hatay) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(2 adet Turunç Reçeli (Hatay) 122,079 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort