Kısa URL: https://ml.md/lc31748
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2008
2,395 defa indirildi / yazdırıldı
Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
300-400 gr un
tuz
su
100 gr kıyma
1 adet domates
1 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı nane
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
6 çorba kasesi su
1 tatlı kaşığı salça
300-400 gr un,tuz yeterince su ile hamur yoğrulur. Bıçak sırtı kalınlığında oklava ile açılır Üzerine hafif unlanarak kurmaya bırakılır. İnce şeritler halinde kesilir. Bu şeritler 172 cm² lik karelere kesilir. Hafifçe un serpilerek bir tepsi üzerinde kurumaya bırakılır. Tutmaç hamuru büyük miktarlarda kışlık olarak hazırlanıp, kurutulur ve kavanozlarda saklanır. Daha sonra çorbalarda kullanılır.Çorba pişirilecek tencereye 1 çay bardağı sıvı yağ konur. 100 gr çiğ kıyma hafif kavrulur. Buna ince doğranmış yeşil biber eklenerek tuz ilave edilir. İnce doğranmış domates (rendelemiş domateste olabilir) ilave edilir. Hafif pişirilir. 1 tatlı kaşığı kuru nane serpilip, karıştırılır. Ezilmiş 2 yemek kaşığı süzme yoğurdun içine çorbanın suyundan 1 kaşık konarak alıştırılır.Çorbanın içindede yoğurdun kesilmemesi için. Yoğurt çorbaya ilave edilir ve ılık servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc122861
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2017
1,499 defa indirildi / yazdırıldı
THY Skylife
1 lt su
150 g tutmaç
1 tutam nane
200 g yoğurt
50 g tereyağı
Pul biber
Sarımsak
Tuz
Kaynayan suya hazırlanan tutmacın 150 gramı atılır, nane ilave edilir. Boza kıvamına geldiğinde ocağın altı kapatılır. Tutmaçlar ılıdığında çırpılmış sarımsaklı yoğurt ilave edilir. Ayrı bir tavada tereyağına pul biber ilave edilerek kızdırılır. Tutmaçlar tabağa alınıp üzerine hazırlanan kızgın yağ ilave edilerek sunulur.