|
|
Tatlı Tutmaç |
|
fikret ulus
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc136724
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2018
552 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.ekmekissendikasi.org.tr
3 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su ve yarım limon suyu karıştırılıp kaynatılır. Elde edilen şurup soğumaya bırakılır.
Bayat ekmek küp küp doğranır.
Zeytinyağı, tavada yakılmadan kızdırılır. Doğranmış ekmekler, çırpılmış yumurtaya bulanarak, kızgın yağda peyderpey kızartılır.
Kızaran ekmekler şuruba atılır. Bir yandan kızartma işlemi sürdürülürken, öte yandan şurubu çeken ekmekler servis tabağına çıkartılır.
Kızartma işlemi bitince, servis tabağına çıkarılmış ekmekler üzerine tarçın, susam, badem, ceviz, fındık, gül suyu serpilir. Hafifçe karıştırılır.
İstenirse kalan şurup da ekmeklerin üzerine gezdirilir.
|
Tutmaç Tatlısı |
|
Ertekin
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.09.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc101340
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2014
2,447 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet bayat ekmek
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 çorba kaşığı kırık fındık, kırık yer fıstığı
1 çay kaşığı tarçın
Şurup İçin:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/2 adet limon suyu
Ekmeği küp küp doğrayın. Şekeri, suyu ve limon suyunu kaynatın. Tarçın ekleyin. Yumurtayı çırparak ekmekleri içine atın. Kızgın yağda yumurtaya buladığınız küp ekmekleri kızartın. Sonra şerbete atın. Servis tabağına alın. Kalan şerbeti üzerine dökün. Kırık fındığı, fıstığı üzerine serpin. En son çörek otunu serpin ve servis yapın.
|
|
Tutmaç Tatlısı Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
|
|