Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akdeniz Yemekleri > Tuzda Tavuk (Hatay) (4 adet - 258,709 defa bakıldı)

Tuzda Tavuk (Hatay)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tuzda Tavuk (Hatay)

Mavi Ay
Italiano Admin

Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 8623
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc51469
Gönderme Tarihi: 07.May.2010
4,288 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.antakya.com

1 adet piliç
7 kg tuz
Özel baharat

Piliç güzelce temizlenir (her piliç olmaz) bir tepsi içerisine tuza gömülür ve taş fırına atılır 2 saat fırında kalır sonra firik pilavıyla servis yapılır.

Not: Bu yemek sadece Reyhanlı yapılır.


Tuzda Tavuk (Hatay)

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc51703
Gönderme Tarihi: 17.May.2010
8,558 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolujet Magazin

Tüm bir tavuk içi boşaltılarak orta pişmiş iç pilav kullanılır. İç pilavda özel yerel pirinç, sıvı yağ karışımı sadeyağ, badem içi, kuş üzümü, reyhan, zahter, karabiber, yedibahar kullanılır. Bu karışımlarla yapılan pilav, tavuğun içine hava almayacak şekilde doldurulur. Bir tepsi altına az miktarda serilen iyotsuz yemeklik kaya tuzu üzerine tavuk oturtulur. Tavuğun üzeri önceden su ve un ile harç haline getirilmiş dört kilo kadar kaya tuzu ile kapatılır ve odun ateşi ya da fırında 2 saat, 180 derece ısıda pişirilir. Tahta tokmaklarla kırılan bu yemeğe tuz ilave edip yiyebilirsiniz. Tuzda pişmesi yemeği tuzlu yapmayacaktır.

Not: Geçmişi Roma İmparatorluğu dönemine kadar giden bu pişirme yönteminde genellikle balık pişirilirdi. Çinlilerin kümes hayvanlarına da tuzda pişirme yöntemini uygulama geleneği göçlerle Anadolu’ya taşındı. Osmanlı döneminde tuzda tavuk dolması ile anılan bu yemek yıllardır Hatay’da Anadolu’nun motiflerinden kopmadan yapılmaktadır.


Fotoğraf "Baho" tarafından gönderildi. 06.11.2015


Tuzda Tavuk (Hatay)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc104366
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2015
1,937 defa indirildi / yazdırıldı




Hatay Valiliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN


1 adet bütün tavuk
Yeteri kadar kaya tuzu

Tüm tavuk alınarak iyice temizlenir ve yıkanır. Zeytinyağı ile iyice yağlanır. Geniş bir tepsi içerisine ayar tuzu denilen kalın tuzdan iki parmak kalınlığında yayılır. Tavuk üzerine konur. Tavuğun üzeri hiç açık yer kalmayacak şekilde yine ayar tuzu ile kaplanır. Ekmek fırınında 1-1.5 saat kadar pişirilir. Piştikten sonra fırından alınır. Tuz kırılarak tavuk çıkartılır ve servis yapılır.

Not: Yanında genelde firikli aş ikram edilir.



Tuzda Tavuk (Hatay)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160241
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2021
229 defa indirildi / yazdırıldı




Tuzda tavuk Hatay'ın farklı lezzeti olarak biliniyor. Bol tuz kullanılan bu yemeğin hazırlanması emek istiyor. İçi leziz iç pilavla doldurulmuş tavuğun tamamı tuzla kaplanıyor ve tepsi içerisinde uzun saatler pişiriliyor. Fırından çıkarıldıktan sonra ters çevirerek pasta şeklini alıyor ve kırılarak yeniyor.







Tuzda Tavuk (Hatay) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(4 adet Tuzda Tavuk (Hatay) 258,709 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort