|
Tuzlanmış Palamut (Düzce) |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162494
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2022
173 defa indirildi / yazdırıldı
|
Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 adet büyük boy palamut
Yeteri miktar kaya tuzu
5 adet defneyaprağı
Palamutlar kalın dilimlere ayrılarak içi temizlenir.
Sonra bu ayrılan parçalar yıkanır ve süzgece alınarak süzülür.
Bu aşamadan sonra iki litrelik kavanoza ilk önce bolca kaya tuzu serpilir ve palamutlar dizilir.
Bu işlem kavanoz dolana kadar kat kat devam eder ve aralara defneyaprağı konulur.
En son üzerine bol miktarda kaya tuzu konularak kavanozun kapağı sıkıca kapatılır.
Güneş görmeyen yerde muhafaza edilir.
İstenildiği zaman tuzu alındıktan sonra tüketilebilir.
|
|