|
TUZLU AY |
|
rüzgarın sesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2009
Mesajlar: 59 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc43647
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2009
3,452 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
3 Su bardağı un
1 Küçük paket margarin
4 Kaşık süt
3 Adet patates
2 Çay kaşığı maya
1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI
1 Unla karıştırarak margarini bıçakla kıyınız ve buna, haşlanarak püre haline getirilmiş patatesleri ilave ediniz.
2 İki yumurta sarısı, ılık sütü ve mayayı (kabarmış olarak ilave ediniz).
3 Az tuz ilavesiyle hamuru iyice yoğurunuz.
4 Kabarması için ılık bir yerde bir saat bekletiniz.
5 Hamuru küçük bezeler yapıp, merdane ile 15 cm. çapmda ve yarım cm. kalınlığında açarak dörde bölünüz.
6 Yuvarlak kenarına yumurta ve kaşar peyniri karışımı içten koyarak sarınız, ay şekli veriniz ve üstüne yumurta sürerek yağlanmış tepsiye diziniz.
7 Orta ısılı fırında pişiriniz ve sıcakken servis yapınız.
|
TUZLU AY |
|
astronot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2008
Mesajlar: 38 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc21425
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2008
2,292 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
3 yumurta
1 kahve fincanı süt
4 orta boy patates
125 gr. margarin
3-4 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
6-7 dal maydanoz
Patatesı az su ile haşlayıp presten geçiriniz. Mayayı ılık süt ile 5 dakika ıslatınız.
Unu tencereye eleyiniz. 2 yumurta, yağ, patates, maya ve tuz koyarak yumuşakça bir hamur yapınız. Kapağını örterek ılık bir yerde hacminin iki misli oluncaya kadar mayalandırınız.
Maydanozu incecik kıyınız. Rendelenmiş peynir ve bir yumurta akı katıp karıştırınız.
Hamuru tekrar yoğurup, ikiye ayırınız. Merdane ile 4-5 mm. inceliğinde açıp 7-8 cm. lik karelere kesiniz. Karenin bir ucuna hazırlanan içten koyup rulo şeklini sariniz. Uçlarını kıvırarak ay şekli veriniz. Yağlanmış tepsiye iki parmak ara ile diziniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp tekrar mayalandırınız. Orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz.
|
Tuzlu Ay |
|
mutfak perisi
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc58846
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2010
2,070 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. patates
300 gr. un
130 gr. tereyağı
150 gr. kaşar peyniri
Yarım desilitre süt
25 gr. maya
5 adet yumurta
1 demet maydanoz
Tuz
Patatesler haşlanır, kabukları soyulur, püe makinesinden geçirilir. 300 gram unla beraber hamur tahtasına konur. Ortası açılır, sütle maya ezilir, yağ ilave edilir. Bıçakla kıyılır. Dört yumurta sarısı ve tuz konur, yoğrulur. 10-15 dakika dinlendirilir. İkiye ayrılır, merdane ile yarım parmak inceliğinde açılır. 5-6 santim karelere kesilir. Maydanoz, yumurta akı ile karıştırılmış peynir bir köşesine konur, sigara gibi sarılır, ay şekli verilir. Hafif yağlanmış bir tepsiye dizilir, ılık bir yerde 15-20 dakika beklettikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek orta ısılı fırında pişirilir.
|
TUZLU AY |
|
kutsal
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26954
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2008
1,952 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:.
300 gr. un
150 gr. tereyağı
150 gr. patates
150 gr. kaşar peyniri rendesi
5 adet yumurta
20 gr. maya
HAZIRLANIŞI:
Un ve tereyağı bıçakla kesilir. Haşlanıp elekten geçmiş patates ilâve edilir. Sonra 2 yumurta sarısı ile maya ilâve edilir ve hamur yoğrulur. Hamur açılır, üçgen şeklinde kesilir. Rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta sarısı ile karıştırılır ve üçgenlerin içine birer parça konulup kıvrılıp ve ay şekli verilir. Tabi bu ayların şişkin orta kısımlarında peynirli yumurta bulunacak sivri uçları sadece hamur kalacaktır. Ayların hepsi yağlanmış bir tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı elle veya fırçayla sürülür, hafif ateşte pişirilir.
|
|