Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer İkram Tarifleri > TUZLU BADEM (2 adet - 132,432 defa bakıldı)

TUZLU BADEM


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Cips Tarifleri
Kahvaltı Tarifleri
Kup Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


TUZLU BADEM

Horse
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
Kısa URL: https://ml.md/lc11344
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2007
24,782 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram iç badem
1.5 çorba kaşığı tuz

1) İki yüz elli gram iç bademi yıkadıktan sonra bunları, iyice süzülmüş olarj^k büyükçe bir tabağa almalı sonra da üstlerine 1.5 silme çor. kaşığı tuz ilâve ederek, harmanlamak suretile tuzun bademlere iyice bulanmasını temin etmelidir.
2) Sonra bu tuzlu bademleri, içine yağ kâğıdı yayılmış bir fırın tepsisine serpmek suretile yayarak, tepsiyi fırına sürmeli ve bademlerin bir tarafları pişmiş bir hal aldıktan sonra kaşıkla diğer taraflarını çevirmek suretile bademleri on beş, yirmi dakika kadar fırmlamalı ve bir tabağa alarak soğuduktan sonra servis yapmalıdır.


TUZLU BADEM

Horse
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
Kısa URL: https://ml.md/lc11343
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2007
2,784 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram iç badem
1.5 silme çorba kaşığı tuz
1 adet yumurta akı

1) Bir kaba 250 gram iç badem ile üstlerini iyice kaplayabilecek kadar su doldurduktan sonra bunları kuvvetli ateşe oturtarak suyu bir taşım kaynamaya bırakmalıdır (Bademleri lüzumundan fazla kaynat-mamalıdır, aksi takdirde kayış gibi olurlar.
2) Su bir taşım kaynayınca kabı ateşten alarak derhal bademlerin suyunu dökmeli, sonra da az kaynatılmış olan bu" bademlerin kabuklarını soymalı ve nemliliklerinin gitmesi için bunları iki üç saat, hattâ imkân varsa, on iki saat bir tarafa bırakmalıdır.
3) Sonra bu bademleri bir tabağa alarak, üstlerine evvelâ 1.5 silme çorba kaşığı tuz serpmeli ve bir karıştırdıktan sonra bu tuzlu bademlere 1 adet de yumurta akı katmalı ve tekrar iyice bir karıştırdıktan sonra tuz ve yumurta akma bulanmış bu bademleri, içine yağ kâğıdı yayılmış bir fırın fej.sisine serpercesine yaymalı, sonra da tepsiyi fırına sürerek bir tarafları penbeleştikten sonra diğer taraflarını çevirmek suretile bademlerin her iki taraflarının da kızarmasını temin etmeli ve fırından çıkararak bademleri bir tabağa almalı ve soğuduktan sonra servis Yapmalıdır.






TUZLU BADEM Tarifleri Diğer İkram Tarifleri



(2 adet TUZLU BADEM 132,432 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort