|
Tuzlu Balık (Gelibolu - Çanakkale) |
|
safhir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2010
Mesajlar: 62 Şehir: Zürich |
Kısa URL: https://ml.md/lc49952
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2010
2,434 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
3 kg yagli sardalye (eylül ekimde yaglanir)
yeterince iri tuz
bir kücük teneke (malzemeyi cogaltip azalta bilirsiniz)
Yapimi:
Tenekenin altina tuzu iyice yayin baliklari üstüne siralayin ,dikkat edilecek husus baliklarin yagli,taze pullarinin dökülmemis olmasi gereklidir, (sakin temizlemeyin)diger siraya gecmeden yine bolca tuzu dökün,islemi böyle tekrarlayin baliklar bitene kadar.sonra tenekenin üstüne bir kapak otututturunuz üstüne bastiracak sekilde agirlik yerlestiriniz.zaman gecince suyunu cikarir.bir ,iki ay sonra sevise hazir olur.yiyeceginiz kadar cikarin, kuyrugundan basina dogru parmaklarinizla derisini iterek cikarin kafasini koparin, kafayla birlikte icide cikacaktir. Tuzlarindan arindirin ellerinizle bir servis kabina yerlestirin bol sirke zeytinyaği ile servis yapin.
|
Tuzlu Balık (Gelibolu Çanakkale) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51247
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2010
5,404 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.gelibolukaymakamligi.com
Taze sardalye veya kolyoz balığı, temizlenerek, bir sıra kaya tuzu, bir sıra balık gelecek şekilde bir kaba dizilir. Balıkların birbirine değmemesine itina gösterilmelidir. Tuz da pişen balıklar bir ay içinde yenmeye hazır hale gelir. Tuzlu balığın servisi genellikle, bir gün önceden sirkeye yatırılarak yapılır. Sofraların aranılan soğuk mezelerindendir.
|
|