Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Reçelli Kurabiye Tarifleri > Tuzlu Bisküvi (14 adet - 693,837 defa bakıldı)

Tuzlu Bisküvi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifleri
Anne Kurabiyesi Tarifleri
Bademli Kurabiye Tarifleri
Beze Tarifleri
Bisküvi Tarifleri
Cevizli Kurabiye Tarifleri
Çıtır Kurabiye Tarifleri
Çikolatalı Kurabiye Tarifleri
Çilekli Kurabiye Tarifleri
Elmalı Kurabiye Tarifleri
Erikli Kurabiye Tarifleri
Fındıklı Kurabiye Tarifleri
Fıstıklı Kurabiye Tarifleri
Haşhaşlı Kurabiye Tarifleri
Hindistancevizli Kurabiye Tarifleri
Hurmalı Kurabiye Tarifleri
Islak Kurabiye Tarifleri
Kahveli Kurabiye Tarifleri
Kakaolu Kurabiye Tarifleri
Kayısılı Kurabiye Tarifleri
Kedi Dili Tarifleri
Kraker Tarifleri
Kremalı Kurabiye Tarifleri
Kuru Pasta Tarifleri
Limonlu Kurabiye Tarifleri
Makaron Tarifleri
Mantar Kurabiye Tarifleri
Peynirli Kurabiye Tarifleri
Portakallı Kurabiye Tarifleri
Pudingli Kurabiye Tarifleri
Reçelli Kurabiye Tarifleri
Sakızlı Kurabiye Tarifleri
Soslu Kurabiye Tarifleri
Susamlı Kurabiye Tarifleri
Şeftalili Kurabiye Tarifleri
Şekersiz Kurabiye Tarifleri
Tahinli Kurabiye Tarifleri
Tarçınlı Kurabiye Tarifleri
Tırtıl Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Un Kurabiyesi Tarifleri
Unsuz Kurabiye Tarifleri
Üzümlü Kurabiye Tarifleri
Vişneli Kurabiye Tarifleri
Zencefilli Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tuzlu Bisküvi

TUBA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
Kısa URL: https://ml.md/lc51
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2005
4,222 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım paket margarin
3 su bardağı un
100 gr. kaşar rendesi
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
tuz
SÜSLEMEK İÇİN:
çörekotu

Margarini oda sıcaklığında bekletin. 3 su bardağı una kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Kaşar peynirini rendeleyip margarin ile birlikte diğer diğer malzemelerle karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin. Hamuru merdane ile 1 santim kalınlığında açın, bisküvi kalıpları ile şekilli parçalar çıkartın, yağlanmış tepsiye dizin, üzerine 1 yumurta sarısını fırçayla sürün. En üste çörekotu serperek 170 derece fırında 30 - 40 dakika pişirin,(altın rengini alıncaya kadar)


ML® Kış Güneşi için tıklayın



Tuzlu Bisküvi

TATLI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 60
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc758
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2005
3,927 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
200 gr. margarin
alabildiği kadar un
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
susam ya da çörekotu

Malzemelerin hepsini geniş bir kaba larak karıştırın, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar malzemelere un ekleyin. Hamuru düz bir zemine alın, merdane ile 1 santim kalınlığında açın, bir su bardağı ile hamurun üzerinden yuvarlak parçalar çıkarın, bisküvileri yağlanmış bir fırın tapsisine dizin, üzerine fırçayla yumurta sarısı sürün, üzerine susam ya da çörek otu serpin, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembe renkete pişirin.


ML® Mısırunlu Bisküvi için tıklayın


Tuzlu Buskuvi

DSL
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.12.2005
Mesajlar: 55
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc6759
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
4,348 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
150 gr. Un
100 gr. rende kasar peyniri
4 çorba kasigi margarin
1 yumurta
yeteri kadar süt
Tuz

Yapilisi:
1-Unu hamur tahtasina eleyerek ortasini havuz seklinde açilir.
2- Sonra buraya üç buçuk kasik yumusatilmis margarini, rendelediginiz peyniri, yumurtayi ve tuzu da koyup ve gerektikçe süt ilave ederek hamur yapilir.
3- Iyice yogurdugunuz hamur kivamina gelince bunu dört parçaya bölünur ve bu parçalari yuvarlayarak birer baston haline getirilir.
4- Sonra bu bastonlardan parçalar koparip çesitli sekiller verilir. Ayirdiginiz yarim kasik yag ile tepsiyi yaglayin ve kurabiyeleri aralikli olarak buraya dizilir. Sonra tepsiyi orta isidaki firina sürerek kurabiyelerin üzeri nar gibi kizarincaya kadar pisirilir.
5- Firindan çikarinca sogumaya birakilip ve sonra da servis yapilir.


ML® Susamlı Paris Güzeli için tıklayın


TUZLU BİSKÜVİ

neyzen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
Kısa URL: https://ml.md/lc8202
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2006
4,061 defa indirildi / yazdırıldı




2,5 su bardağı un
2 adet yumurta
1/4 su bardağı süt
125 gram tereyağı
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Yeteri kadar tuz.

Hamur tahtası üzerine un elenir, ortası havuz gibi açılır. Açılan yere tereyağı, yumurta, süt, tuz koyup birbiriyle halledikdikten sonra unla da karıştırılıp yoğurulur. Hamur yirmi dakika dinlendikten sonra irice ceviz kadar parçalar koparılır; iki avuç arasında basura bastıra uzar derecede ince, uzun ve yuvrlak şekil verilir, pişirilecek tepsiye konur. Hamurun uzayıp yuvarlanması ve dizilmesi tamamlandıktan sonra keskin bıçakla hepsi bir boyda, bir parmak uzunluğunda kesilir. Üzerine yumurta sarısı, rendelenmiş kaşarpeyniri atılır, hızlı ateşli fırında pişirilir.


ML® Kimyonlu Bisküvi için tıklayın


Tuzlu Bisküvi

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12879
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2007
3,323 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (30 bisküvilik):
5 kahve fincanı un,
5+1/2 çorba kaşığı tereyağı,
1 kahve fincanı su,
3/4 çorba kaşığı tuz,
1 yumurta sarısı.
Üstü için:
2 yumurta sarısı,
1/2 çorba kaşığı tuz.

Unu eleyerek yoğurma mermerine boşaltmalı. Ortasına açılacak çukura bir yumurta sarısıyle küçük parçalara doğranmış tereyağını koymalı. Tuz ve suyu da kattıktan sonra karışımı iyice yoğurarak hamur durumuna getirmeli. Sonra bu hamuru yuvarlayıp serince bir yerde üç saat kadar dinlendirmeli.
Bu sürenin sonunda hamuru 30 eşit parçaya bölmeli. Her parçanın üstüne önce bir, sonra iki avuçla bastırmak ve yuvarlamak suretiyle hafifçe uzatmalı. Hafifçe uzayan hamuru iyice bastırarak uzunca bir bisküvit biçimine getirmeli.
Bisküvitleri ıslak bir tepsiye hafifçe oturttuktan sonra bunların üzerine yarım çorba kaşığı tuzla çırpılmış yumurta sarılarını sürmeli, tepsiyi orta ısılı bir fırına koymalı.
Tuzlu bisküvitler nar gibi kızarınca tepsiyi fırından çıkarıp içindekileri soğumaya bırakmalı. Bisküvitler soğuyunca bunları tepsiden alıp servis tabağına almalı.

Not: Bazı kimseler yumurtayla tuzu birlikte çırpıp bisküvitlerin üzerlerine sürmemektedirler. Bu kimseler iki yumurta sarısını çırpıp bisküvitlerin üzerine fırçaladıktan sonra tuzu üzerlerine serpmektedirler.

ML® Kimyonlu Bisküvi (görsel)


Tuzlu Bisküvi

çağatay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.09.2007
Mesajlar: 38
Şehir: Ankara-Maltepe
Kısa URL: https://ml.md/lc17832
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2007
3,376 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım paket margarin
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta,
tuz
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu

Bisküvilerin hamurunu hazırlamak için, öncelikle un ve kabartma tozunu karıştırın. Daha sonra tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın. Parmaklarınızın ucuyla yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün. Yarım saat dinlendirin. Hamuru 1 cm kalınlığında açın. Bisküvi kalıplarıyla veya hamur kesme bıçağıyla şekilli parçalar kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Üzerleri kızarana dek pişirin.


TUZLU BİSKÜVİ

fatmaeryaman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.02.2008
Mesajlar: 42
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc22961
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2008
3,350 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
2 su bardağı un
1 su bardağı su
75 gr. margarin
Tuz

Yapılışı:
Suyu kaynatıp, bir kaşığını ayırdığınız margarinin kalan kısmını kaynayan suya katıp, eritin. Ocağı kapatın. Unu boşaltıp, hızlıca karıştırın. Tamamen unun, suyun içinde kaybolmasını sağlayın. Kısık ateşe oturtup, 5-6 dakika kaynatarak, karıştırın. Sonra üzeri unlanmış bir zemine bu karışımı alın. Üzerine nemli bir bez örterek 2 saat dinlendirin. Sonra un ile bu hamuru 2-3 mm. kalınlığında açıp, kare veya üçgen şeklinde kesin. Yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerine biraz tuz ekip fırına verin.


TUZLU BİSKÜVİ

aytaşı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.12.2010
Mesajlar: 21
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc58779
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2010
3,162 defa indirildi / yazdırıldı




2,5 çay bardağı (250 gr.) un
Biraz tuz
3 çorba kaşığı (125 gr.) tereyağı ya da margarin
1 kahve fincanı su
Üzerine:
1 kahve kaşığı tuz
2 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı (silme) kümel

Unun ortasını havuz gibi açın. Yağı, suyu ve tuzu koyup bir hamur yoğurun. Merdaneyle açıp üzerine biraz kümel serpin, katlayın, 1-2 saat dinlendirdikten sonra yarım santim kalınlığında açtığınız hamurdan çay bardağıyla yuvarlaklar kesip içi hafifçe ıslatılmış tepsiye dizin. Üzerlerine çatal batırın. Sonra sütle tuzu karıştırıp fırçayla sürün üzerlerine. Kalan kümeli de serpin. Orta fırında 15-20 dakika pişirip çıkarın. Soğuyunca servis yapın.


Tuzlu Bisküvi

hayal idi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.05.2011
Mesajlar: 53
Şehir: Bingöl
Kısa URL: https://ml.md/lc64011
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2011
3,755 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

2.5 su bardağı un
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
50 gram kaşar peyniri
1 çay kaşığı pul biber

Bir kapta; yumurta, yağ, süt, un, kabartma tozu, rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi yoğurun. Hamuru; hafif unlanmış, düz bir zeminde, merdane yardımıyla açıp kareler halinde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin.


Tuzlu Bisküvi

balaban2
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.07.2011
Mesajlar: 24
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc67084
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2011
3,012 defa indirildi / yazdırıldı




2,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
6 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi
Tuz

Derin bir yoğurma kabının içine un, tereyağı, hardal, kabartma tozu, kırmızı biber, rendelenmiş kaşar peyniri koyup karıştırın. En son yumurta kırıp hamuru toparlayın ve unlanmış zeminde açın. Kare kare kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin. 190 derecede 15 dakika pişirin. Ilık veya soğuk ikram edin. Ağızda dağılan harika bir bisküvi oluyor.


Tuzlu Bisküvi

direnç
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.08.2011
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc67191
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2011
3,116 defa indirildi / yazdırıldı




2.5 su bardağı un
1 adet yumurta
Susam
4 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
50 gr. kaşar peyniri
1 çay kaşığı pulbiber

Bir kapta yumurta, yağ, süt, un, kabartma tozu, rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi yoğurun. Hamuru düz bir zeminde merdane yardımıyla açıp, kareler halinde kesin. Üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp, 180 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra servis yapın.


TUZLU BİSKUVİ

temaşa
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc77824
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2012
3,079 defa indirildi / yazdırıldı




150 gram tereyağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta
100 gram kaşar peyniri 
Kırmızı pul biber, kekik ve tuz

Derin bir kabın içine unu ve yağı alıp elinizle ufalayın. Baharatları ve kabartma tozunu da katıp karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş kaşar peyniri ve yumurtayı da üzerine ekleyip yumuşak bir hamur yapın. İstediğiniz şekli verip fırın tepsisine dizin. 200 derecede fırında 20 dakika kadar pişirin. İstenirse içine salça ya da haşlanmış patates de konulabilir. Soğuyunca ağızda dağılan harika bir bisküvi oluyor.


Tuzlu Bisküvi

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc101786
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2014
3,054 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay fincanı un
1 çay fincanı kepekli un
3 yemek kaşığı margarin
100 gr. beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz, kekik
Alabildiği kadar süt

Hamur yoğurma kabına, 1 çay fincanı unu, bir çay fincanı kepekli unu alalım üzerine kabartma tozunu ilave edelim harmanlayalım. Üzerine peyniri, margarini ve tuzu ilave edelim, son olarak sütü katalım(sütü azar azar ilave ediniz) kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edelim. Farklı hamur kalıpları kullanarak, şekiller çıkaralım ve tepsiye dizelim. 180 derecelik ısıda pişirelim.



Tuzlu Bisküvi

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172522
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2023
388 defa indirildi / yazdırıldı




125 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
Susam

Bir karıştırma kabına yumuşamış margarin ve sıvı yağ alınır.
Üzerine yumurta kırılır, sirke, tuz ve şeker eklenerek sıvı malzeme iyice karıştırılır.
Sıvı malzemenin üzerine alabildiği kadar un ilavesi ile yoğurulur, orta yumuşaklıkta bir hamur hazırlanır.
Hamurdan yumurta kadar parçalar alınarak tezgah üzerinde yuvarlak çubuklar hazırlanır.
Çubukların üzerine biraz bastırarak yassılaştırlır.
Çubuğun üzerine fırça ile su sürülüp çatalla boydan boya çizilir. Üzerine susam serpilir, bir parmak eninde verev parçalara kesilir.
Bisküviler kağıt serimiş fırın tepsisine dizilir.
150 derece fırında pişirilir.







Tuzlu Bisküvi Tarifleri Reçelli Kurabiye Tarifleri



(14 adet Tuzlu Bisküvi 693,837 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort