|
Tuzlu Çubuk |
|
sırım
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2014
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc101254
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2014
1,520 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. margarin
2 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
3 adet yumurta
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
Yağ elle yumuşatılır.
Un elenir, ortası açılır. Açılan yere yumuşatılmış yağ, 1 çay bardağı yoğurt, üç yumurta sarısı, yeterince tuz ve bir limonun kabuğunun rendesi katılır. Hepsi iyice yoğrulur.
Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp topaç yapılır. Düz bir yerde yuvarlanarak kurşun kalem kalınlığında çubuklar yapılır.
Hafif yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. Üzerine yumurtanın sarısı sürülür ve çok az tuz serpilerek fırına verilir. Orta sıcaklıkta fırında pişirilir.
|
TUZLU ÇUBUK |
|
mor leylak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2013
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88769
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2013
1,713 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı yoğurt
Tuz
Susam
Hamur tahtasına unu eleyiniz. İçine bıçakla kıyarak tereyağını ilave ediniz. Tuz da katarak iyice yoğurunuz. Ayrıca yoğurt ve yumurtanın sarısını da ekleyerek, hepsini yoğurup, güzelce hallediniz. Parçalara bölerek, rulo haline getiriniz. Serin bir yerde 20 dakika kadar bez altında dinlenmeye bırakınız.
Dinlenen hamuru, tahta üzerinde hafifçe unlayarak serçe parmağı inceliğinde, eşit uzunluklarda yuvarlayıp çubuklar yapınız. Hafifçe yağlanmış tepsiye aralıklarla yanyana diziniz. Üzerine yumurta sarısı sürünüz. Susam ekiniz. Orta hararetteki fırında pişirip, soğuduktan sonra kırmadan tepsiden tabağa alınız.
|
TUZLU ÇUBUK (Baton sale) |
|
abbas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2012
Mesajlar: 105 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc71471
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2012
4,460 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un (8 çorba kaşığı)
1 küçük paket margarin
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
Kâfi miktarda tuz
Unu hamur tahtasına eleyiniz.
Ortasını açıp, yağı, yumurtayı, yoğurdu, tuzu koyup, hepsini iyice eziniz.
Etraftan un alarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayıp yaş bez altında 10-15 dakika dinlendiriniz.
Dinlenen hamurları unlanmış hamur tahtasında yuvarlayarak kalem çapına getiriniz. (Her tarafı aynı kalınlıkta olsun.)
Çubukları hafif yağlanmış tepsiye 1 cm. aralıklarla diziniz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, bir miktarda tuz serpiniz.
Bıçakla çubukları 10-15 cm.'den kesmeden bastırıp, kırılacak yerleri işaretleyiniz.
Orta ısılı fırında hafif pembe renkte pişiriniz.
Fırından alıp, hafif soğuyunca İşaretli yerlerden koparıp servis tabağına diziniz.
|
TUZLU ÇUBUK BİSKÜVİSİ |
|
aytaşı
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc58788
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2010
2,076 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un
120 gr. tereyağ
2 adet yumurta
İki kaşık yoğurt veya süt
Biraz tuz
Anason
Limon kabuğu rendesi
Un hamur tahtasına elenir. Tereyağı ilâve edilir. Bıçakla kıyılır. İki kaşık yoğurt, süt, tuz, bir yumurta iki ceviz büyüklüğünde parçalara bölünerek silindirler yapılır, üzerine yaş bez örtülerek serin bir yerde 20 dakika bekletilir. Yarım santimetre kalınlığında çubuklar yapılarak yağlanmış tepsilere yarım santimetre ara ile dizilir. 15-20 cm. boyunda kesilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Tuz, anason serpilir. Orta fırında pişirilir.
|
TUZLU ÇUBUK BİSKÜVİ |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc58232
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2010
2,559 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
500 gr. un
250 gr. margarin
1 bütün yumurta
1 çorba kaşığı tuz
1 kahve fincanı su
Bir mermere veya hamur tahtasına veya düz bir yere unu eleyip ortasını hamur gibi açınız ve bütün malzemeyi açtığınız boşluğa koyup elinizle yağ, yumurta, tuz ve suyu hafifçe ezerek karıştırıp sonra unla beraber karıştırarak fazla yoğurmadan bir hamur yapınız.
Hamurdan küçük yumurta gibi parçalar kopararak parmak gibi uzaltıp açılabilmesi için serin veya normal yerde 1 saat dinlendiriniz. Sonra iki elinizle düz bir satıhta kalem kalınlığında fırın tepsinizin boyunda yuvarlayarak uzatınız. Üçer milim ara ile tepsiye dizip üzerlerine bir fırça ile gayet hafif çırpılmış yumurta sürüp üzerlerine biraz tuz serperek 200 derece ortadan hızlı fırında 5-6 dakika pişirip çıkarınız, sonra 15'er santimlik kalem gibi kesiniz.
|
TUZLU ÇUBUK BİSKÜVİ |
|
ferman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2010
Mesajlar: 45 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc51301
Gönderme Tarihi: 02.May.2010
2,378 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. margarin
2 yumurta
1 kahve fincanı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
susam
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Eritilmiş margarin, 2 yumurta akı, sirke, tuz, kabartma tozu karıştırılarak alabildiği kadar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurdan parçalar koparılıp kurşun kellem boyunda çubuklar yapılıp az yağlı tepsiye dizilir. Üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürüp, susam serpilir. 180° fırında pişirilir.
Fotoğraf "göz göz" tarafından gönderildi. 28.09.2018
|
|