Kısa URL: https://ml.md/lc11347
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2007
4,197 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram iç fındık
1 adet yumurta akı
1.5 çorba kaşığı tuz
1) Bir tepsiye yıkanmış ve iyice kurulanmış 250 gram fındık koyduktan sonra bunlara, 1.5 çor. kaşığı tuz ilâve ederek iyice bir karıştırmak sonra da bunlara 1 adet de yumurta akı katarak tekrar bir karıştırmak suretile yumurta akını da fındıklara bulamalıdır.
2) Sonra tuz ve yumurta aklı bu fındıkları, içine yağ kâğıdı yayılmış bir fırın tepsisine serpmek suretile yaydıktan sonra bir tarafları pişmiş bir renk aldıktan sonra diğer taraflarını çevirmek suretile bunları 15-20 dakika kadar fırınlamak ve tabağa alarak soğuduktan sonra servis yapmalıdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc11346
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2007
2,996 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram iç fındık
1 adet yumurta akı
2 çorba kaşığı tuz
1) Bir güveç veya kalaysız herhangi bir kaba 250 gram iç fındık koyarak, fındıkların ancak iç kabukları çıkacak bir hal alıncaya kadar küçük ateşte kaşıkla karıştırmak suretile kavurmalı, sonra da kabı ateşten çekerek fındıkları bir peçeteye almalı ve üstlerine bastırarak ovalamak suretile fındıkların iç kabuklarının çıkmasını temin etmeli (fındıkları üçer dörder alarak avuç içinde ovalamak suretile kabuklarını ayıklamak mümkün ise de bu ameliye bir parça uzunca sürer) sonra c|a kabukları çıkarılmış bu bademleri büyükçe tabağa almalıdır.
2) Sonra tabaktaki bu bademlerin üstlerine evvelâ 1.5 ilâ 2 silme çor. kaşığı kadar tuz serpmeli ve şöylece bir karıştırdıktan sonra bu tuzlu fındıklara 1 adet de yumurta akı katmalı ve tekrar iyice bir karıştırdıktan sonra tuz ve yumurta aklarına bulanmış bu fındıkları, içine yağ kâğıdı yayılmış bir fırm tepsisine serpercesine yaymalı, sonra da firma sürerek bir tarafları penbeleştikten sonra diğer taraflarını çevirmek suretile fındıkların her iki taraflarının da kızarmasını temin etmeli ve fırından çıkararak fındıkları bir tabağa almalı ve soğuduktan sonra servis yapmalıdır.