|
Tuzlu Kurabiyecikler |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc160352
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2021
310 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı kadar)
1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Çörekotu (üzerini süslemek için)
Hamur malzemelerini derin bir kapta yoğuruyoruz. (margarin, sıvı yağ, yoğurt, un, kabartma tozu, tuz-şeker, sirke) Hazırladığımız hamuru merdane yardımı ile inceltip açıyoruz. dilediğimiz kurabiye kalıpları ile şekillendirerek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. üzerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörekotuyla süslüyoruz.. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz...

|
Tuzlu Kurabiyeler |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc160385
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2021
274 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram margarin
2 adet yumurta (birinin sarısını ayırın)
4 çorba kaşığı yoğurt
4,5 su bardağı un
Bir tutam tuz
Üzerine:
Susam, çörekotu, haşhaş tohumu
Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, yoğurt, un ve tuzu bir kaseye alıp iyice yoğurun. Yarım saat dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İki elinizin arasında incelterek uzun şeritler yapın. Şeritlerin bir kısmının iki ucunu birleştirerek simit, bir kısmını da saç örgüsü şeklinde örün. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp susam, çörek otu ve haşhaş tohumu serpin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

|
Tuzlu Kurabiye |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc160476
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2021
361 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
150 gram tereyağı
150 gram eski kaşar peyniri
2 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı yoğurt
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı çörekotu
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
Un ve ufak parçalara bölünmüş tereyağını elinizde ufalanana dek karıştırın. Rendelenmiş eski kaşar peyniri, yumurta sarısı ve yoğurt ilave edip yoğurun. Üzerini kapatıp, buzdolabının alt rafında 30 dakika dinlendirin. Hamuru 3 eşit parçaya bölüp, merdane yardımıyla 1cm kalınlığında açın. Dilediğiniz şekildeki kalıplarla kesip, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörekotu, susam ve haşhaş serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip, ılık olarak servis yapın.

|
Tuzlu Kurabiye |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc160502
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2021
259 defa indirildi / yazdırıldı
|
4,5 su bardağı un
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
4 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı mahlep
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Un hariç tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırın. Elenmiş un ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru yarım cm kalınlığında açıp, kalıpla kesin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. İp geçireceğiniz kısımlara bıçakla derin çizikler atın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri kızarana dek pişirin. Çizik attığınız kısımlardan kurdele geçirip, ılık veya soğuk olarak servis yapın.

|
Tuzlu Kurabiye |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc167148
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2022
304 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta (sarısı üzerine)
1 paket margarin (250 gr)
2 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
Susam
Çörekotu
Yumurta sarısı
Uygun bir yoğurma kabı içerisine un hariç yumuşamış tereyağı ve hamur için kullanacağımız tüm malzemelerimizi sırayla ekliyoruz ve kaşık yardımı ile güzel bir şekilde karıştırıyoruz.
Daha sonra unu yavaş yavaş, kontrollü bir şekilde ekleyerek kulak memesi kıvamında, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
İstediğimiz kıvamı alan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp ileri geri yuvarlayıp büyük fitiller yapıyoruz.
Rulo şeklini alan hamurumuzun üzerine elimizle yavaşça bastırarak düzleştiriyoruz ve bıçakla hafif yan yani verev şeklinde kesiyoruz. Tüm hamurumuz bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.
Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizerek üzerine yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otu karışımından serpiyoruz.
Önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 20 dakika kontrollü pişiriyoruz.

|
Tuzlu Kurabiye |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc177138
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2024
147 defa indirildi / yazdırıldı
|
75 gram tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısını ayırın
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığının yarısı tuz
1/5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı sirke
Çörekotu
Bir kap içerisinde önce unu, tereyağını ve sıvıyağı koyup karıştırın. Ardından sirke ve diğer kalan malzemeleri ekleyin yoğurun.
Kulak memesi kıvamına gelen hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölün. Elinizde uzunlamasına yuvarlatın ve kurdele yapın.
Akabinde kenara ayırdığınız yumurta sarısının fırça yardımıyla üzerine sürün. Çörek otu serpiştirip 180 derece ısıtılmış fırına verin. İstenen kızarıklığa göre 30 dakika pişirin.

|
Tuzlu Kurabiye |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3328 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc181616
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2025
104 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1'er tatlı kaşığı kekik, kimyon, çekilmiş rezene tohumu
3 diş ince kıyılmış sarımsak
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı pulbiber
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz
Karabiber
Üzerine:
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı çörekotu
Susam
Biberiye
Pulbiber
Derin bir kasede tereyağı, yoğurt, kekik, kimyon, rezene tohumu, sarımsak, kaşar peyniri, pulbiber, kabartma tozu, un, tuz ve karabiberi iyice yoğurun.
Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra 1 parmak kalınlığında açın.
Çeşitli kalıplarla şekiller çıkarın.
Üzerlerine yumurta akı sürüp kaşar peyniri, çörekotu, susam, biberiye ve pulbiber serpin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Ilındıktan sonra servis tabağına alın.
Not: Kurabiyenin üzerindeki kaşar peyniri bir süre sonra sertleşeceği için kurabiyeleri ılıkken tüketmek gerekir.

|
Tuzlu Kurabiye |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3328 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc182129
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2025
86 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
Bayatlamayan tuzlu kurabiyeler için öncelikle oda sıcaklığındaki margarin veya tereyağı, sıvı yağ, sirke, toz şeker, tuz, un ve kabartma tozunu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Yavaş yavaş unu ilave ederek, hamurumuz kıvam alıncaya kadar yoğurmaya devam edelim.
Hamurumuz toparlandıktan sonra ufak parçalar kopartalım ve un serptiğimiz tezgahta ince uzun rulo şeklinde açalım.
Daha sonra kurabiyemizi şekillendirelim. Bu aşamada benim gibi kelebek şeklini verebileceğiniz gibi farklı şekillerde de yapabilirsiniz.
Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam ve çörek otu serpiştirelim.
Önceden 190 °C'ye ısıttığımız fırında kurabiyelerimizi 25 dakika pişirelim.
Altı üstü güzelce kızaran kurabiyelerimiz oda sıcaklığına geldikten sonra servis edelim.

|
|