|
Tuzlu Kuru Pasta |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13847
Gönderme Tarihi: 19.May.2007
6,324 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağ zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
5 yemek kaşığı toz şeker
4 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Arzuya göre 1 yemek kaşığı, pul biber,
1 yemek kaşığı kekik
Yumurta sarısı
Çörekotu ve susam
Hamuru hazırlamak için oda sıcaklığındaki margarini, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çay bardağı yoğurdu, 5 yemek kaşığı toz şekeri, 4 çay kaşığı tuzu ve 3 su bardağı elenmiş unu derin bir kaba alarak yoğu-run ve yumuşak, ele yapışmayan elastik bir hamur elde edin. İsterseniz benim yaptığım şekilde hamuru üç parçaya bölün, bir parçasına 1 yemek kaşığı pul biber, diğer parçasına da bir yemek kaşığı kekik ekleyerek yoğurun. Diğer parça sade kalsın. Böylece biberli, kekikli ve sade olmak üzere üç çeşit kuru pastanız olur. İsterseniz de hepsini sade yapın, siz bilirsiniz. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Hamurları çok ince olmayacak şekilde merdane ile açarak dilediğiniz şekilde bir kalıpla keserek şekil verin. Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin. Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Çok fazla pişmesin, 15-20 dakika yeterli. Sürekli kontrol edin yanmamaları için. İnce olduklarından çabuk pişerler.
ML® Rozet için tıklayın
|
Tuzlu Kuru Pasta |
|
Havva Aytekin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2008
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc22885
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2008
4,283 defa indirildi / yazdırıldı
|
Neli Balgat/ANKARA
6 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağından biraz az ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı tereyağı
İçine koymak için istenen çeşitte malzeme (peynir, zeytin, patates, kıyma vb)
Üzerine serpmek için susam ve çörekotu
Unun ortası havuz biçiminde açılır. Tuz, şeker, sıvıyağ, eritilmiş margarin ve tereyağı da una eklenir ve iyice yoğrulur. Yoğrulan hamur bir süre dinlendirilir. Dinlendirilen hamurdan küçük parçalar koparılıp avuç içinde yuvarlanır. Yuvarlanan parçalar tezgâhın üzerinde dişli merdane yardımıyla 3-4 cm kalınlığında açılır. İçlerine istenilen iç malzemesi konur (peynir, zeytin, patates, kıyma vb) ve istenen şekil verilerek kapatılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine susam ve çörekotu serpilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirilir.
ML® İskandinav Kurabiyesi için tıklayın ML® Ispanaklı Kuru Pasta için tıklayın
|
Tuzlu Kuru Pasta |
|
zirkon
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Kızılay-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23784
Gönderme Tarihi: 13.May.2008
3,850 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kibrit kutusu kadar peynir
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
200 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
kırmızı biber
susam
Bir kaba yoğurda konmuş karbonat, erimiş tereyağı, sıvı yağ, 1 yumurta, peynir ve tuz konup karıştırılır. Un ilave edilip yoğurulur. Hamur bir parmak kalınlığında açılır. Karelere kesilir. Evvela yumurtaya daha sonra susam ve kırmızı bibere bulanıp yağlanmış tepsiye dizilir. Kızgın fırına verilir.
ML® Abanoz Kurabiyesi için tıklayın
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 03.03.2017
|
Kuru Tuzlu Pasta |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101830
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2014
3,131 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
100 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı mahlep
Derin bir kabın içinde ılık süt, un, şeker, yumurta, tereyağı ve mahlebi birlikte yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur yapın. Hamuru elinizle kopartıp yuvarlayın ve istediğiniz şekli verin. Fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Pasta dememim sebebi pastanelerde kuru pasta olarak bunlar ve biraz daha tatlı olan kurabiyeler satılır. Servis tabağına alıp çayın yanında ikram edin.
|
Tuzlu Kuru Pasta |
|
mesutbey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2007
Mesajlar: 55 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc74695
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2012
3,074 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket yumuşamış margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
5 bardak un
1 tutam şeker
4 çay kaşığı tuz
Çörekotu
1 yumurta (üzerine)
1 yemek kaşığı pul biber
Kuru pasta için gereken malzemeleri bir kaba koyun ve yoğurun. Hamuru 5 cm kalınlığında elinizle açın. İster değişik bardaklarla isterseniz kalıplarla hamuru kesin. Üzerlerine yumurta sürün susam veya çörekotu serpin.
|
Tuzlu Kuru Pasta |
|
DolmaSever
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75353
Gönderme Tarihi: 01.May.2012
3,017 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Çörekotu
Yumurtanın bir tanesini bir kabın içine kırın. Üzerine tereyağını ve unu ekleyip yoğurun. Tuz ve kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan uzun çubuklar yapın ve kendi istediğiniz şekiller verip tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çörekotlarını serpin ve 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Çayın yanında pastanelerden almış gibi bu kuru pastayı afiyetle ikram edebilirsiniz.
|
|