|
Üç Renkli Pilav |
|
melancoly
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
|
Kısa URL: https://ml.md/lc4701
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2006
2,545 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 su bardagi pirinç
3 su bardagi tavuk suyu
3 yemek kasigi tereyağı
Yarim su bardagi bezelye
Yarim su bardagi misir
1 domates
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci temizleyip yikadiktan sonra süzün. Içinde biraz kizdirilmis 3 çorba kasigi tereyağı bulunan tencereye bosaltin. Tahta bir kasikla karistirarak pirinci on dakika kavurun. 3 su bardagi sicak suyu katin. Tuzunu serptikten sonra tencerenin kapagini örtün. Tencereyi önce kuvvetli ateste tutun. On bes dakika sonra atesin isisini orta dereceye göre ayarlayin.
Pirincin suyunu çekene kadar pisirin. Bezelyeyi haslayin. Domatesi 1 tatli kasigi tereyağı ilave ederek pisirin. Hazirladiginiz pilav demlendikten sonra üçe bölün . Ilk yarisina bezelyeyi katin. Delikli bir kek kalibina yerlestirin.
Ikinci parçaya pismis domatesi, üçüncüye ise konserve misiri karistirin.
Hepsini kek kalibina bastirarak doldurun. Ters çevirip servis yapin.
Dilerseniz kiyilmis dereotuyla da süsleyebilirsiniz.
|
Üç Renkli Pilav |
|
Duygu Sal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2013
Mesajlar: 57 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc91120
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2013
2,071 defa indirildi / yazdırıldı
|
75 gr margarin
2 su bardağı baldo pirinç
2,5 su bardağı tavuksuyu
1 su bardağı su
200 gr ıspanak
2 adet domates
1 çay kaşığı safran
Tuz
Pirincin tamamını yıkayın ve üç kaseye paylaştırın.
Ispanakları yıkayın. Tencereye tavuk suyunun yarısını koyun ve kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başladığında ıspanakları ekleyin ve 1 dk. bekletip buzlu suya aktarın. Ispanakları süzüp haşladığınız sudan 1 kepçe ekleyip rondoda püre haline getirin.
Domateslerin çekirdeklerini çıkartın ve rondoda püre haline getirin. Tencereye 1 yemek kaşığı sana margarin koyun ve eritin. Bir kasedeki pirinci ekleyin ve kavurun. Safranı kalan tavuk suyuna ekleyin, karıştırın. Pirinçlere tuz, tavuksuyu ve safran karışımını ekleyip kısık ateşte pişirin. Kenara alın. Ayrı tencerede 25 gr sana margarini eritin ve pirinci kavurun. Domates püresi, tuz ve suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Son olarak başka bir tencerede pirinci kavurun. Rondodan geçirdiğiniz ıspanak, tuz ve ıspanakları haşladığınız suyu ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Bu sırada diğer pilavlarınız da demlenmiş olacak. Şekil vermek istediğiniz kaseyi suyla ıslatın. En üstte görünmesini istediğiniz renkte ki pilavı ilk koyarak düzleştirin ardından sırasıyla diğer 2 pilavı ekleyin. Düzleştirip tabağınıza ters çevirerek servis yapın.
|
3 Renkli Pilav |
|
can siper
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2016
Mesajlar: 31 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc120994
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2016
1,835 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet domates
½ demet maydanoz
1 yemek kaşığı safran
2 adet yufka
2 adet yumurta sarısı
3 su bardağı su
Tuz
Tereyağında pirinci kavurun ve tuz ile tatlandırıldıktan sonra üzerine su ilave edin ve kısık ateşte kapağı kapatarak pişirin. Hazırlanan pilavı kapağı kapalı olarak dinlendirin. Domateslerin kabuklarını soyulur ve küçük küçük doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Hazırlanan pilavı üç tavaya ayırın ve birine domates, diğerine maydanoz ve diğer tavadakine de safran konarak ayrı ayrı karıştırın. Yufkaları orta boy bir tabak ile yuvarlak kesin. Bir kase yağlayın ve içerisine yufka yerleştirin. Sırayla ilk olarak maydanozlu, üzerine safranlı ve en üste de domatesli pilavdan ikişer kaşık koyarak yufkanın kenarlarını kapatın. Yufkayı fırın tepsisine ters çevirerek çıkartın ve üzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişirin. Hazırladığınız üç renkli pilavı sıcak olarak servis edin.
|
|