|
|
Un Çorbası (Denizli) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc38292
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2009
2,474 defa indirildi / yazdırıldı
|
Denizli Valiliği
Salça, yağla kızartılır. Un, kızartılmış yağla kavrulur. Yeterince su, tuz, biber ilave edilirek kaynatılır. Sıcak içilir.
ML® Un Çorbası için tıklayın
|
Un Çorbası (Denizli) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc110539
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2015
2,657 defa indirildi / yazdırıldı
|
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1,5 Litre Et Suyu
125 gr Un
125 gr Margarin
1 Orta boy Kuru Soğan Rende
2 Domates Rende
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Diş Sarmısak Dövülmüş
½ Bardak çırpılmış Yogurt
Tuz, karabiber, Kırmızı Biber
1 Çorba kaşığı Toz şeker
125 gr margarinde rende soğanı kavurulur. Üzerine 125 gr unu azar azar ilave edilir ve tahta kaşıkla devamlı karıştırılır.Un kavrulunca domates salçasını da koyulur bir miktar daha kavurduktan sonra gene yavaş yavaş karıştırılarak 1 litre et suyunu ilave edilir. Tuz,karabiber, şeker ve kırmızı biberi katılır. Bu işlem bittikten sonra 10 dakika kadar unlu çorbayı kaynatılır. rende domates, dövülmüş sarmısak, çorbaya konulur.Kaynamaya yakın ½ litre et suyunda eritilmiş yoğurdu da ilave edilir ve bir taşım kaynatılır. Çorba servise hazırdır.
|
|
Un Çorbası (Denizli) Tarifleri Ege Yemekleri
|
|