Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Un Çorbası (Erzincan)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Un Çorbası (Erzincan)

yelpaze
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.07.2020
Mesajlar: 40
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc151687
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2020
340 defa indirildi / yazdırıldı




Çorba İçin:
300 gram kıyma
Tuz
Karabiber
1 kaşık un (köftelere serpmek için)
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet soğan
1 su bardağı erişte
1 su bardağı haşlanmış nohut
1-1,5 litre kadar sıcak su
Terbiye İçin:
2 su bardağı kadar yoğurt
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
Yarım limon suyu
1-2 diş sarımsak (rendelenecek)
1 su bardağı su
Servis İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolusu nane
Tuz
Karabiber

Çorba için, önce köfteyi hazırlıyoruz, bunun için kıyma, tuz, karabiberi iyice yoğurup, misket büyüklüğünde toplar yapıp, unladığımız tepsiye diziyoruz zeytinyağ da önce soğanları kavurup, daha sonra köfteleri de ekleyip 3-4 dakika köftelerin rengi dönene kadar pişiriyoruz suyunu, erişteyi ve haşlanmış nohutları da ekleyip, erişteler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Terbiye için gerekli tüm malzemeleri (yoğurt, un, yumurta, sarımsak, limon suyu ve bir bardak su) pürüzsüz hale gelen kadar karıştırıyoruz, (ben blendır kullandım) yoğurdun kesilmemesi için çorbanın da suyundan biraz ekleyip, tencereye boşaltıyoruz.
Ayrı bir kapta hazırlayıp kızdırdığımız tereyağ, zeytinyağ ve nane karışımını da ekliyoruz.
En son olarak da tuzunu karabiberini ekleyip ocaktan alıyoruz.


Un Çorbası (Erzincan)

kaycan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.06.2020
Mesajlar: 40
Şehir: MALATYA
Kısa URL: https://ml.md/lc150963
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2020
340 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.kamuajans.com

1 tane soğan
1 kase ince kıyılmış un çorbası
Maydanoz
Nane
Tuz
Sarımsak (isteğe bağlı)
Yoğurt

Bir litre suyu ocakta kaynatalım sonra içine bir kase ince kıyım un çorbasını katalım.
Pişinceye kadar haşlayalım.
Ayrı bir ocakta tavaya bir miktar yağda soğanı kavuralım.
Pişirdiğimiz un çorbasına ilave edip iyice karıştıralım.
İçine ince ince doğranmış maydanoz ilave edelim.
Bir kenarda bir miktar yoğurdu suyla düzleyelim kaynayan çorbanın içine aktarıp iyice karıştıralım.
En son nane ve tuzunu ekip kapatalım.


Un Çorbası (Erzincan)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177917
Gönderme Tarihi: 25.May.2024
149 defa indirildi / yazdırıldı




Yıldız Varlık

1 adet soğan
2 diş sarımsak
200 gr kıyma
1 kepçe erişte
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
1 tutam dereotu (ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
4 bardak su
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Kuru nane
Karabiber

Kıyma, tuz ve karabiberle yoğrulur.
2 yemek kaşığı un tepsiye yayılır.
Kıymadan yapılan minik toplar tepside unlanır, bir kenara konur.
Soğan ve sarımsak ince, küp şeklinde doğranır. 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. Yağ miktarı arzuya göre artırılabilir.
Soğanlar tamamen kendini bırakınca su ilave edilir. Su miktarı göz kararıdır. Çorba koyuluğu nasıl tercih ediliyorsa ona göre eklenmelidir.
Su kaynadıktan sonra köfteler ve erişteler içine atılır.
Köfteler pişip erişteler yumuşayınca da içerisine terbiyesi eklenir.
Çorbanın terbiyesi için yumurta, yoğurt ve 1 yemek kaşığı un bir kâsede çırpılır. Yumurtanın pişmemesi ve yoğurdun kesilmemesi için yavaş yavaş çırpmaya devam edilir.
Terbiye ısınınca kâseden tencereye yavaşça dökülür, çorbanın karıştırılması bırakılmaz.
Tuz ve kuru nane de eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır ve altı kapatılır. Ancak karıştırmaya devam edilir.
Çorba sıcakken dereotu ve maydanoz da eklenir.
Pişen çorbanın kapağı kapatılmaz ki, yoğurt kesilmesin. Başka bir kapta tereyağı ve biber salçası kızdırılır, çorba servis edilmeden önce üzerine dökülür.







Un Çorbası (Erzincan) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(3 adet Un Çorbası (Erzincan) 5,463 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort