|
Un Çorbası |
|
CUMA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc131
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2005
3,493 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet domates
3 çorba kaşığı yağ
1,5 khve fincanı un
8 bardak su
3 yumurta sarısı
1 bardak süt
tuz
5 adet domatesin kabukları soyulup, yağ koymadan püre haline getirene kadar pişirin. 3 çorba kaşığı yağda 1,5 kahve fincanı unu pembeleştirin. Sonra azar azar 8 bardak et suyu ve domatesleri katıp, tuz koyarak pişirin. 3 yumrtanın sarısını 1 bardak sütle iyice çırpıp durmadan karıştırarak çorbaya azar azar katın. Hepsini kattıktan sonra biraz daha kaynatıp ocaktan indirin.
ML® Un Çorbası için tıklayın
|
Un Çorbası |
|
safran
Yeni Üye
Kayıt: 11.02.2006
Mesajlar: 1
|
Kısa URL: https://ml.md/lc1061
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2006
3,196 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kaşık un
1 yumurta
1 limonun suyu
200 gr kıyma
istenilen baharatlar (kekik nane, karabiber vb.)
tuz
Kıymayı sıvı yağda kavurup pişirdikten sonra, üzerine kaynar su ekleyip bunun içine ayrı bir kapta sulandırarak tamamen ezdiğiniz unlu bulamacı azar azar ilave ediyorsunuz ve bunu yaparken de devamlı karıştırıyorsunuz.
10 dakika kadar bu halde kaynamaya bırakıp unun kokusunun iyice gitmesini ve çorbanın yoğunlaşmasını sağlayın ve bu arada baharatlarını da ekleyin. 10 dakika sonra ocağı kapatıp tencereyi ayrı bir göze alarak bir kapta iyice çırptığınız yumurta ve limon karışımını yine hızlıca karıştırarak azar azar çorbaya ilave ediyorsunuz...
İnanın tadına doyulmaz bir lezzet ortaya çıkıyor, hemde kısa bir süre içerisinde...
https://www.safranmutfakta.blogspot.com
|
UN ÇORBASI |
|
durbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü |
Kısa URL: https://ml.md/lc9471
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2006
3,056 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı nane
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı un ve 3 çorba kaşığı yoğurdu mikserle karıştırın. Bu karışımı tencereye alın. 4 su bardağı suyu ilave edin. 1 çorba kaşığı nane ve tuzu ekleyin. Birkaç dakika kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Küçük bir tavada tereyağını eritin. 1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi ekleyin. Çorbanın üzerine döküp, sıcak olarak servis yapın.
|
UN ÇORBASI |
|
ananas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2006
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7956
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006
3,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
1 su bardağı un,
8 su bardağı su (veya et suyu)
6 çorba kaşığı tereyağı
3 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
1 su bardağı domates suyu
Yeterince tuz, biber.
YAPILIŞI:
Bir tencere içinde yağ ve unu bir iki dakika süreyle kavurunuz. Suyu ılıttıktan sonra domates suyuyla karıştırıp ağır ağır yağ un karışımının üzerine dökünüz. Dökerken devamlı aynı yöne karıştırmayı ihmal etmeyiniz. 10 dakika pişirdikten sonra tuzunu, biberini ilave ediniz. Ayrı bir yerde yumurta sarılarını çatalla çırpınız. Yumurtaların içine bir bardak kaynar sütü azar azar ilave ediniz. Elde ettiğiniz bu karışımı ateşin üzerindeki çorbanın içine ağır ağır dökünüz. Hepsini döktükten sonra bir taşım daha kaynatıp bütOnleştiriniz. Yanında önceden yağda veya fırında kızarttığınız küçük ekmek parçalarıyla sıcak sıcak ikram ediniz.
Not: isteyen üzerine kuru nane serpebilir.
|
Un Çorbası |
|
sait
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc24088
Gönderme Tarihi: 27.May.2008
2,771 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
3 çorba kaşığı un
6 su bardağı et suyu
Tuz
1 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Küçük bir kapta unu 1-2 kepçe et suyu ile ezin ve et suyunun tamamına yedirerek iyice karıştırın. Tencereyi ateşe koyun, tuz atın ve karıştırarak ağır ateşte 5 dakika kaynatın.
Başka bir kapta bir bardak sütle yumurta sarılarını çırpıp, ateşten aldığınız çorbaya karıştırarak yedirin ve servis kasesine boşaltın.
Kızdırılmış tereyağına kırmızıbiber katarak çorbanın üzerinde gezdirin ve sıcak servis yapın.
|
Un Çorbası |
|
Lezzet İşçisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 50 Şehir: Malatya-Darende |
Kısa URL: https://ml.md/lc17859
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2007
2,729 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 su bardağı un
6 adet orta boy domates
2 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı margarin
8-10 su bardağı su ya da et suyu
2 su bardağı süt
Tuz
Yapımı:
Domatesler rendelenir, bir tencereye aktarılır. Orta ateşte yağ eklemeden salçamsı kıvam alana kadar pişirilir. Başka bir tencerede margarin ve un kavrulur. Un pembeleşince domates, et suyu ve tuz eklenir. Bir taşım kaynatılır. Yumurta sarıları ve süt iyice çırpılır, çorbadan 1 kepçe alarak ılıştırılır. Daha sonra çorbaya eklenir. Karıştırarak bir taşım daha kaynatılır. Sıcak servis yapılır.
|
UN ÇORBASI |
|
azık
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc33303
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2009
2,702 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
2 bardak un
yarım bardak margarin
4 bardak su
1 çorba kaşığı domates salçası
1 fincan tereyağı
karabiber
Hazırlanışı:
Bir tencereye bir bardak un, yarım bardak margarin koyarak ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Un kızarıp pembe bir renk alınca, 4 bardak kadar su ekleyin ve un topaklar oluşturmaması için sürekli karıştırın. Çorba kaynadıktan ve kıvamını bulduktan sonra ateşten indirin. Tavada tereyağı ve domates salçasını kızdırıp, karabiber ilave edin. Bu salçayı çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
|
Un Çorbası |
|
Mebrure Ertürk
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2005
Mesajlar: 28 Şehir: Maltepe/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc15571
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2007
2,701 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çay bardağı un
8 su bardağı et suyu
3 adet yumurta sarısı
1 bardak süt
karabiber
tuz
Domatesler rendelenir, süzgeçten geçirilerek çekirdekleri ayrılır, kalan kısım tencereye aktarılır, yağ koymadan salçamsı kıvam alana kadar pişirilir. Tereyağında un pembeleştirilir. Üzerine hazırlanan domates, et suyu, tuz katılır. Kaynayana kadar pişirilir. En son yumurta sarısı ve süt karışımı sicim gibi çorbaya akıtılarak eklenir. Bir taşım daha kaynatılır.
|
UN ÇORBASI |
|
yarım elma
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc47311
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2010
2,689 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak et suyu
80 gr margarin (4 çorba kaşığı)
110 gr un (2+1/2 kahve fincanı)
tuz
40 gr margarin (2 çorba kaşığı)
yarım çorba kaşığı kırmızı biber
30-40 adet fındık kadar kesilmiş ekmek
60 gr veletalin (3 çorba kaşığı)
Bir tencereye yağ koyup erittikten sonra un katarak 5 dakika kadar iyice kavurmalı, et suyunu azar azar katmalı, karıştıra karıştıra hallettirilmelidir. Sonra karışımı 15 dakika kaynatmalıdır.
Bir tavada margarin kızdırılmalı ve içine kırmızı biber katıldıktan sonra bu yağ tenceredeki çorbanın üzerine gezdi-rilmelidir. İstenirse, fındık büyüklüğünde doğranan ekmekleri doğrayıp veletalinle tavada kızartıp gevrettikten sonra bir tabağa koymalı ve çorba tabağa alınarak 8-10 tanesi kaşıkla çorbaya katılmalıdır.
|
UN ÇORBASI |
|
pırlanta
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc33384
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2009
2,604 defa indirildi / yazdırıldı
|
2000 gram et ya da tavuk suyu (8 bardak)
60 gram margarin (3 çorba kaşığı)
110 gram un
1/4 çorba kaşığı kırmızı biber
Tuz
50 fındık büyüklüğünde ekmek
60 gram margarin (3 çorba kaşığı)
1 Bir tencereye 4 silme çorba kaşığı margarin ile iki çeyrek kahve fincanı un koyarak, un hafif sarımsı bir renk alıncaya kadar aşağı yukarı 5 dakika karıştırmak suretiyle kavurmalı, sonra buna, (16) ya da (17) numaralı reçetelerde tarif edildiği şekilde hazırlanmış 8 bardak et suyunu azar azar katmalı ve bir taraftan da telle hızlıca karıştırarak birbiriyle çırpmalı ve kapağını kapatarak 15 dakika kadar kaynatma-lı ve kâseye almalıdır.
2 Sonra küçük bir kap içinde az kızdırılmış 2 silme çorba kaşığı yağı ateşten alarak, yarım çorba kaşığı kırmızı biber eklemeli sonra da kâsedeki çorbanın üstüne gezdirilmeli ve çorbayı servis yapmalıdır.
|
UN ÇORBASI |
|
senfoni
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22600
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2008
2,550 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
4 çorba kaşığı un
1 kg. soyulmuş domates
3 bardak et suyu
Sosu için:
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kuru nane
Yapılışı:
Tereyağında unu kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesleri ve et suyunu ilâve edip kaynatın. Tuzunu ilâve edin. Çorbayı karıştırarak 15 dakika kısık ateşte pişirin. Ayrı bir kapta sıvı yağın içerisine pul biberi ve kuru naneyi katıp kavurun. Çorbayı kâselere döktükten sonra üzerine sostan kaşıkla gezdirin. Afiyet olsun.
|
Un Çorbası |
|
pembe&beyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2011
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64175
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011
2,524 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı et suyu
Tuz
Nane
Unu ve sıvı yağı bir tencereye koyup un hafifçe sarı bir renk alana kadar karıştırarak kavurun. Ateşten alıp biraz su katarak unla yağı ezin. Tekrar ateşe koyun.
Suyun tamamını katıp karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın. Boza kıvamına gelince ateşten alın. Üzerine nane serperek servis yapın.
|
Un Çorbası |
|
şemsinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2011
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc66704
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2011
2,457 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı un
6 su bardağı su
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tencereye, unu, yoğurdu, yumurtayı çırpın ve ocak üzerinde koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp içine tuz koyun (önce koyarsanız çorba kesilir.) Üzeri için tereyağı ve salçayı pişirip isterseniz nane koyup çorbanın üzerine gezdirin.
|
UN ÇORBASI |
|
gümüş kepçe
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc58428
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2010
2,456 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 litre et suyu
120 gr. un
120 gr. tereyağı
5 yumurta
1,5 limon
Tuz
Un, yağ ile çorba tenceresinde 4-5 dakika kavrulur. 3 litre et suyu ilâve edilir. Kaynatılarak 10 dakika pişirilir. Ayrı bir kapta 5 yumurta sarısı, 1,5 limon suyu ile iyice çırpılır. Bir bardak soğuk su ile sulandırılır. Kaynayan çorbaya ilâve edilir. Ateşten alınır. Tuz atılır.
|
UN ÇORBASI |
|
sabaat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56447
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2010
2,413 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir tencereye, istenildiği kadar un ile bir miktar yağ (meselâ 300 gram una 100 gram yağ) koyarak ateşte tahta kaşıkla, devamlı karıştırmalı. Un kızarıp pembe bir renk alınca, tahminen iki litre kadar su ilâve ve unun topaklar meydana getirmemesi için mütemadiyen karıştırıp çorba kaynadıktan ve kıvamını bulduktan sonra, ateşten indirmelidir. Tavada tereyağında domates peltesi yakılıp, meydana gelen koyu kırmızı salçaya, biraz da kara biber koyarak çorbaya, daire biçiminde dökmelidir.
Not: Bu çorba ile, tava ekmeği ve tulum peyniri de pek hoş arkadaş olur. Un bulamaciyle, yağdan ibaret basit bir çorbadır. Lâkin, hamur cinsinden olmakla, besleyici ve şişmanlatıcıdır.
|
Un Çorbası |
|
CUMA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65550
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2011
2,346 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
4 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızıbiber
Tuz
Margarini eritin, yavaş yavaş unu ilave edin. Sütü ilave edin. Beş dakika daha kavurun. Soğuk suyu ilave edin. Unun topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin. Tuzunu ayarlayın. Küçük bir tavada tereyağını eritin, kırmızıbiberi yağda kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
|
Un Çorbası |
|
sarı kiraz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2011
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc66609
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2011
2,252 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı un
4-5 su bardağı su
Kırmızıbiber
Nane
Tuz
Bir tencerede yağı eritin. Unu yağda hafifçe kavurun. Tencereyi ateşten alın. Suyu yavaş yavaş döküp, unu iyice ezin. Tekrar ateşe alın. Koyu bir kıvam alana dek pişirin. Tuzunu ayarlayın. Üzerine kırmızıbiber ve nane serperek, servis yapın.
|
Un Çorbası |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc73620
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2012
2,219 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı et suyu
Yeteri kadar tuz
Margarini bir tencereye alıp eritin. Eriyen margarine, unu ekleyip iyice kavurun. Kavurduğunuz una önce biraz soğuk su, daha sonrada et suyunu ekleyin. Tuzunu ekleyip, kaynatın. Çorba kaynayınca altını kısın ve kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Arzu ederseniz kırmızı pul biber ekleyin ve sıcak olarak servis edin.
|
Un Çorbası |
|
sultan abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.12.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc71419
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2012
2,199 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı yoğurt
Tencerenin içine unu koyun. Üzerine sütü, yoğurdu, suyu ilave edin ve iyice karıştırın. Ocak üzerine koyup karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca içine tereyağını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bu çorba tuz koymadan pişirilir. Çünkü tuz koyarsanız çorbadaki yoğurt kesilir. Çorbaya servis yaparken tuz koyarsanız daha doğru olacaktır. Servis yaparken istenirse nane ve kırmızı pul biber de koyabilirsiniz.
|
Un Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95931
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2014
2,183 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
10 su bardağı et suyu
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Garnitür için:
3 dilim ekmek
3 yemek kaşığı tereyağı
Çorba tenceresinde yağ ve un sararıncaya kadar kavrulur.
Soğuk et suyu hızla karıştırmak suretiyle ilave edilir.
Tuz atılarak kapak kapatılır ve 15 dakika pişmeye bırakılır.
Boza kıvamına gelince servis kaselerine alınır.
Sıcak olarak servis yapılmalıdır.
Garnitürü için ekmekler kare kare şeklinde doğranır.
Kızgın yağda kızartılır.
Çorba ile birlikte servis yapılır.
Not: İstenirse 5 domates küp şeklinde doğranarak hazırlandıktan sonra ayrı bir tavada pişirilerek çorbaya ilave edilebilir. Domates yerine tepeleme dolu 2 yemek kaşığı domates salçası, yağla un kavrulduktan sonra eklenmek suretiyle de hazırlanabilir.
|
|