Elazığ il Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 su bardağı un
250 gr tereyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2,5 bardak su
Bir kapta şeker, su ile karıştırılarak şerbet yapılır.
Bir tavada tereyağı eritilir.
İçerisine un yavaş yavaş konur ve karıştırılarak kavrulur.
Unun kokusu çıkmaya başlayınca ocağın altı kısılır.
Kısık ateşte unun rengi koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırılarak kavrulur.
Hazırlanan şerbet, unun üzerine yavaş yavaş karıştırılarak dökülür.
Un, şerbeti çekinceye kadar sürekli karıştırılır.
Şerbetini çeken helva 1-2 dkdaha karıştırılıp ocaktan alınır.
Helva, 5 dk dinlendirilir ve tabaklara alınır.
İsteğe bağlı olarak ceviz içi ile birlikte servis edilir.
|