200 gr. yağ
250 gr. un
Şurubu için:
1 kg. süt
400 gr. şeker
Yağla unu bir tencereye koyarak tencerenin kenarlarına fazla bulaştırmadan dikkatlice ağır ateşte karıştırarak mis gibi kokutup altın gibi sarartınız ve şurubunu kaynar kaynar üzerine döküp gayet ağır ateşte 15 dakika pişiriniz ve bir kere karıştırıp ateşten alınız. 15 dakika demlenmesi için bekletip sonra ılık olarak servis ediniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc54837
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2010
2,048 defa indirildi / yazdırıldı
320 gram soğuk suda 500 gram tozşeker eritiniz. Bir tencereye 240 gram tereyağı koyunuz, kuvvetli ateşte eridikten sonra 650 gram un yediriniz. Birkaç badem serpip tahta kaşıkla karıştırınız. Meyanesi gelince, yani bademler kızarmaya yüz tutunca soğuk şerbeti birdenbire üstüne dökünüz. Çabuk çabuk karıştırınız, hemen kapağı kapayıp tencereyi ateşten çekiniz. 15 dakika sonra açınız, tekrar karıştırarak, tabağa koyup servis yapınız.