|
Un Kurabiyesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173425
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2023
172 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı un
1'er paket kabartma tozu ve vanilya
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Üzeri için:
Pudra şekeri
Oda sıcaklığında tereyağı, yumurta akı, nişasta ve pudraşekerini derin bir kapta karıştırın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde açıp ortasına iri dövülmüş ceviz yerleştirin.
Oval şekil verin ve üzerine çatalla hafif bastırın.
Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine pudraşekeri serpin ve servis yapın.
|
Un Kurabiyesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176363
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2024
171 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
200 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş ve yumuşatılmış olmasına dikkat edilmelidir)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket vanilya tozu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
Yaklaşık 4 su bardağı un ( Hamurun kıvamına göre daha az ve fazla konulabilir)
Üzeri için toz şeker ya da farklı süsleme malzemeleri kullanılabilir.
Un kurabiyesi yapılışı oldukça basit görülse de hamurun kıvamı ve dağılma özelliği için dikkat edilmelidir.
Bu yüzden ilk adımda fırını önceden ısıtmayı unutmamalısınız.
Fırını 180 derecede ısıtmak için açtıktan sonra hamur hazırlığına geçebilirsiniz.
Geniş bir kap içerisine tereyağı ve pudra şekerini koyun. Ardından tereyağı ve pudra şekeri iyice homojen hale gelene kadar mikserle iyice çırpın.
Tereyağı ve pudra şekeri karıştıktan sonra içerisine sıvı yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Karışımın içerisine daha sonra yumurtaları teker teker ekleyin. Her yumurtanın ardından iyice karıştırın sonra ikinci yumurtayı ekleyin ve tekrar karıştırın.
Bu işlemin ardından sırasıyla kabartma tozu, vanilya, ve vanilya şekerini ekleyin.
Bu malzemelerin ardından unu eklemeye başlayın. Yaklaşık 4 su bardağı unu birer bardak olarak ekleyin.
Ekledikçe karıştırın ve hamurun kıvamını kontrol edin.
İstediğiniz kıvama geldikten sonra hamura un eklemeyi durdurun ve şekil verme işlemi için tepsinizi yağlayın.
Tepsi için yağlı kağıt da kullanmayı tercih edebilirsiniz.
Hamurlarınızı ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
İsterseniz hamurlarınızın üzerlerine şekil de verebilirsiniz.
Bunun için bir çataldan faydalanabilirsiniz.
Şekil verdiğiniz hamurları fırın tepsisine alabilirsiniz.
Ardından önceden ısıtarak hazır hale getirdiğiniz 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika veya kurabiyeler altın sarısı renk alana kadar pişirin.
Piştiğinden emin olduğunuz kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sıcak halde tepsiden aldığınız takdirde kurabiyeleriniz dağılabilir.
Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Un kurabiyesinin orjinali üzerine pudra şekeri dökülerek servis edilmesidir.
Ancak bu kişilerin damak zevkine göre değişiklik göstereceği için arzuya göre farklı süsleme malzemeleri de kullanabilirsiniz.
|
Un Kurabiyesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174692
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2023
163 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nişasta
Bir kabın içerisine tereyağ, sıvı yağ ve pudra şekeri ekleyip yoğurun.
Üstüne nişasta ve aşamalı olarak un ilave edin.
Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.
Avucunuzun içiyle yuvarlak şekle getirin.
Fırında vereceğiniz tepsiye yağlı kağıt serin ve kurabiye hamurlarını yerleştirin.
Ardından önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika boyunca pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyip üzerlerine pudra şekeri serpin.
|
Un Kurabiyesi |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180547
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2024
103 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un
1 paket vanilya
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve pudra şekerini geniş bir kapta mikserle iyice çırpın. Karışım beyazlaşana kadar devam edin.
Unu ve vanilyayı azar azar ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak ya da uzun silindirler yapıp verev şekilde kesin.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika, altları hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Üstlerinin beyaz kalmasına dikkat edin.
Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın.
|
Un Kurabiyesi |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180269
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2024
35 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı pudra şekeri
İlk olarak, sıvı yağ ve pudra şekerini büyük bir kabın içerisine alın ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun.
Hamurun kıvamını kontrol ederek un eklemeye devam edebilirsiniz.
Hamurunuz istediğiniz kıvamda olduğunda eşit şekilde parçalara ayırın ve dilediğiniz şekli verin.
Fırın tepsisi üzerine dilerseniz yağ sürebilir ya da yağlı kağıdı tercih edebilirsiniz. Sonrasında ise hazırladığınız hamurları fırın tepsisinin üzerine yerleştirin. (Aralıklı olarak yerleştirmeye dikkat edin.)
Üzerilerini çatal ile çizin ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık olarak 15 dakika pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.
Un kurabiyeniz hazır!
|
|