|
Un Kurabiyesi |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180547
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2024
103 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un
1 paket vanilya
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve pudra şekerini geniş bir kapta mikserle iyice çırpın. Karışım beyazlaşana kadar devam edin.
Unu ve vanilyayı azar azar ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak ya da uzun silindirler yapıp verev şekilde kesin.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika, altları hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Üstlerinin beyaz kalmasına dikkat edin.
Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın.
|
Un Kurabiyesi |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180269
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2024
34 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı pudra şekeri
İlk olarak, sıvı yağ ve pudra şekerini büyük bir kabın içerisine alın ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun.
Hamurun kıvamını kontrol ederek un eklemeye devam edebilirsiniz.
Hamurunuz istediğiniz kıvamda olduğunda eşit şekilde parçalara ayırın ve dilediğiniz şekli verin.
Fırın tepsisi üzerine dilerseniz yağ sürebilir ya da yağlı kağıdı tercih edebilirsiniz. Sonrasında ise hazırladığınız hamurları fırın tepsisinin üzerine yerleştirin. (Aralıklı olarak yerleştirmeye dikkat edin.)
Üzerilerini çatal ile çizin ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık olarak 15 dakika pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.
Un kurabiyeniz hazır!
|
Un Kurabiyesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176363
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2024
171 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
200 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş ve yumuşatılmış olmasına dikkat edilmelidir)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket vanilya tozu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
Yaklaşık 4 su bardağı un ( Hamurun kıvamına göre daha az ve fazla konulabilir)
Üzeri için toz şeker ya da farklı süsleme malzemeleri kullanılabilir.
Un kurabiyesi yapılışı oldukça basit görülse de hamurun kıvamı ve dağılma özelliği için dikkat edilmelidir.
Bu yüzden ilk adımda fırını önceden ısıtmayı unutmamalısınız.
Fırını 180 derecede ısıtmak için açtıktan sonra hamur hazırlığına geçebilirsiniz.
Geniş bir kap içerisine tereyağı ve pudra şekerini koyun. Ardından tereyağı ve pudra şekeri iyice homojen hale gelene kadar mikserle iyice çırpın.
Tereyağı ve pudra şekeri karıştıktan sonra içerisine sıvı yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Karışımın içerisine daha sonra yumurtaları teker teker ekleyin. Her yumurtanın ardından iyice karıştırın sonra ikinci yumurtayı ekleyin ve tekrar karıştırın.
Bu işlemin ardından sırasıyla kabartma tozu, vanilya, ve vanilya şekerini ekleyin.
Bu malzemelerin ardından unu eklemeye başlayın. Yaklaşık 4 su bardağı unu birer bardak olarak ekleyin.
Ekledikçe karıştırın ve hamurun kıvamını kontrol edin.
İstediğiniz kıvama geldikten sonra hamura un eklemeyi durdurun ve şekil verme işlemi için tepsinizi yağlayın.
Tepsi için yağlı kağıt da kullanmayı tercih edebilirsiniz.
Hamurlarınızı ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
İsterseniz hamurlarınızın üzerlerine şekil de verebilirsiniz.
Bunun için bir çataldan faydalanabilirsiniz.
Şekil verdiğiniz hamurları fırın tepsisine alabilirsiniz.
Ardından önceden ısıtarak hazır hale getirdiğiniz 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika veya kurabiyeler altın sarısı renk alana kadar pişirin.
Piştiğinden emin olduğunuz kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sıcak halde tepsiden aldığınız takdirde kurabiyeleriniz dağılabilir.
Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Un kurabiyesinin orjinali üzerine pudra şekeri dökülerek servis edilmesidir.
Ancak bu kişilerin damak zevkine göre değişiklik göstereceği için arzuya göre farklı süsleme malzemeleri de kullanabilirsiniz.
|
Un Kurabiyesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174692
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2023
163 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nişasta
Bir kabın içerisine tereyağ, sıvı yağ ve pudra şekeri ekleyip yoğurun.
Üstüne nişasta ve aşamalı olarak un ilave edin.
Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.
Avucunuzun içiyle yuvarlak şekle getirin.
Fırında vereceğiniz tepsiye yağlı kağıt serin ve kurabiye hamurlarını yerleştirin.
Ardından önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika boyunca pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyip üzerlerine pudra şekeri serpin.
|
Un Kurabiyesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174085
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2023
172 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://torku.com.tr
135 gr Torku Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Torku Sıvıyağ
1 Yumurta Beyazı
Yarım Su Bardağı Torku Pudra Şeker
Yarım Su Bardağı Mısır Nişastası
1 Tatlı Kaşığı Silme Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
2 Su Bardağı Un
Tereyağı, sıvıyağ ve yumurta beyazını çırpın. Şeker, nişasta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Hamuru 20 dakika buzdolabında bekletin.
Fırını 140 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hamurdan ufak parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. 140 derece fırında üzerleri çatlayana kadar 20 dakika pişirin soğumaya bırakın. Üzerlerine Torku Pudra Şeker serperek servis yapın.
|
Un Kurabiyesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173425
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2023
172 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı un
1'er paket kabartma tozu ve vanilya
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Üzeri için:
Pudra şekeri
Oda sıcaklığında tereyağı, yumurta akı, nişasta ve pudraşekerini derin bir kapta karıştırın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde açıp ortasına iri dövülmüş ceviz yerleştirin.
Oval şekil verin ve üzerine çatalla hafif bastırın.
Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine pudraşekeri serpin ve servis yapın.
|
Un Kurabiyesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172686
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2023
186 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
250 g tereyağı veya sadeyağ
200 g pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
500 g un
Yağ, pudra şekeri ve vanilyayı bir mermerin üzerinde elinizle 3-4 dakika iyice karıştırın.
Unu ilâve ederek el tabanınızla bastıra bastıra ve kar gibi elinize yapışmayacak hale gelinceye kadar 8-10 dakika yoğurun. Elinizi bir spatula ile sıyırıp hamuru bir yere toplayın.
Hamuru 30 gramlık cevizden büyük parçalara bölerek 12 santim uzunluğunda yuvarlak kalem gibi yuvarlayın ve iki ucunu birleştirip hafif uçlarını sıkarak halka gibi tepsiye dizin.
150°C’de önceden ısıtılmış fırına verin ve beyaz olarak pişirin. Dinlendirip servis edin.
Not: Kurabiyenin muhakkak beyaz pişmesi gerekir. Beyaz pişmesi için fırının sıcaklığı alttan gelmelidir. Gerekiyorsa fırının kapağı açık bırakılabilir. Anadolu’nun ve Balkanlar’ın pek çok yerinde özel günlerde yapılan, nişan için gönderilen, ya da bayram hediyesi olan un, şeker ve tereyağı ile yapılmış bembeyaz kurabiyeler vardır. Bir zamanlar yağın hasının, beyaz şeker ve beyaz unun zor bulunduğu dönemlerde, bu üçlünün birleşiminden yapılan ve güzel şekiller verilen kurabiyeler de çok kıymetliydi. Un kurabiyesi bu geleneğin devamı niteliğinde kabul edilebilir. Klasik pastanelerin ve fırınların değişmez tadıdır.
|
Un Kurabiyesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172090
Gönderme Tarihi: 16.May.2023
289 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3.5 su bardağı un
Oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağının içine pudra şekeri katıyoruz ve krema kıvamı alana kadar karıştırıyoruz.
Elenmiş unu azar azar ilave ediyoruz. İster dondurma kaşığı ile alıp, isterseniz de elinizde top top yuvarlayarak şekil verebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
|
Un Kurabiyesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167314
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2023
285 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket toz vanilya
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
Tüm malzemeleri derin bir kaba alın. Spatulayla karıştırın. Daha sonra elinizle yoğurun. Toplamda 5 su bardağı un dökmüş olun. Hamur kıvamı ele yapışmaz hale gelene kadar yoğurun. Hamurları dilediğiniz boyutta yapın. Üzerlerinden ve kenarlarından çizik atın. Hamurlarınıza şekil verdikten sonra fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 10 dakika pişirin.
|
Un Kurabiyesi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164330
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2022
230 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oda sıcaklığında bir paket tereyağı ya da margarin
1 yemek kaşığı sıvıyağ
5 su bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Süslemek için:
Pudra şekeri
İftardan sonra çay yanına sevilen un kurabiyesi tarifi için tüm malzemeleri güzelce yoğurun. Yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekir. Ele yapışmamalı ama sert de olmamalı. Hamura göre un eklenebilir.
Hamur hazır olduktan sonra un kurabiyelerine istediğiniz şekli verin. Fırınınızın pişirmesine göre 200 derece ısıtılmış fırında pişirin. 15 dakikada pişiyor. Fırından çıkınca biraz soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
|
Un Kurabiyesi |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163854
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2022
239 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ile un
3/4 su bardağı kadar pudra şekeri
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 adet kabartma tozu
Servis İçin:
2 yemek kaşığı kadar pudra şekeri
Ayçiçeği yağını oval bir cam kaba alın.
Pudra şekerini ekleyerek ve elinizle iyice karıştırarak pudra şekerinin iyice erimesini sağlayın.
Sonra; un ve kabartma tozunu ekleyin.
Hamuru kulak memesi yumuşaklığı dediğimiz kıvama gelene kadar elinizle iyice yoğurun.
Elde ettiğiniz kurabiye hamurundan göz kararı ile yumurta büyüklüğü kadar parçalar kopartın ve avucunuzun yuvarlayarak şekil verin.
Fırın tepsisini yağlı kâğıt ile kapladıktan sonra. elinizle şekil verdiğiniz kurabiyeleri, fazla sık olmayacak şekilde fırın tepsisine dizin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafifçe kızararak renk alana kadar 20 dakika kadar pişirin.
Dağılmaması İyice soğumasını bekleyin. Ardından pudra şekeri eleyerek servis edin.
|
Un Kurabiyesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159210
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2021
375 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo un
500 gr. margarin
250 gr. pudra şeker
İstenirse biraz vanilya
1 çay kaşığı karbonat veya 2 çay kaşığı kabartma tozu
Unu çalışacağınız yere eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Yağı koyun, karıştırarak yumuşatın, pudra şekerini, ilâve edin, karıştırarak krem haline getirin. Sonra yavaş, yavaş unu katın. Yoğurarak beyaz ve dağılmayan bir hamur tutun. Hamur arzu ettiğiniz kıvama gelince onu elinizle biraz yassıltın. Sonra İstediğiniz şekilde ve büyüklükte parçalara bölün. Şekillendirin. Fırın tepsisine aralıklı sıralayın. Orta hararetli fırında kurabiyelerin üstü kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarın. Üstüne pudra şekeri eleyin. Soğuduktan sonra servis yapın. Arzu ederseniz bu kurabiyeleri fırına koymadan evvel ortalarına yarımşar badem de yerleştirebilirsiniz.
|
Un Kurabiyesi |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157249
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2021
212 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
3 çorba kaşısı pudra şekeri
Malzeme iyice halledilir. 1 çay kaşığı karbonat ve alabildiğine un katılarak yumuşak (kulak memsi) bir hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar tepsiye aralıklı yassılaştırmadan dizilecek. Fırından çıkınca tekrar pudra şekerine batırılacak.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 18.10.2022
|
Un Kurabiyesi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156584
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2021
362 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 su bardağı un
3 su bardağı pudra şekeri
250 gr margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı sıvı yağı
1,5 paket kabartma tozu
Öncelikle margarin eritilerek orta ateşte pembe renk alana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatılır.
İyice köpürür ve yanmaması için ocaktan indirilir ve bekletilir.
Köpük sönünce içine sıvı yağ ilave edilir ve ılıtılır.
Sonra pudra şekeri eklenerek karıştırılır.
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilya harmanlanarak karıştırılır.
Unun ortası açılarak yağ içine dökülür.
Yedirerek karıştırılması sağlanır.
Sonra toparlanan hamurdan parçalar alınarak istenilen şekil (oval, yuvarlak, dikdörtgen) verilir ve üzerine hafif bastırılır ya da çatalla çizilebilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılan fırında 175°C de altı ve üstü kızartılır.
Fırından çıkarılarak tepsi de soğumaya bırakılır.
Üzerine pudra şekeri ekilerek servise hazır hale getirilir.
|
Un Kurabiyesi |
|
Amca62
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 28
|
Kısa URL: https://ml.md/lc152116
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2020
444 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı buğday nişastası
Servis için:
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Oda sıcaklığındaki 200 gram tereyağını derin bir yoğurma kabına alın.
Üzerine yumurta ve sıvı yağını da ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpın.
Ardından pudra şekeri, buğday nişastası, kabartma tozu, vanilya ve unu azar azar ekleyin.
Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Kurabiye hamurundan parçalar alarak istediğiniz şekli verin.
Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri fırın tepsisine aktarın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif kızarıp renk alana kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
Servis ederken üzerlerine pudra şekeri serpin.
|
Un Kurabiyesi |
|
Ağabey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc152017
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2020
275 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket tereyağı yada margarin ( oda sıcaklığında)
1 kahve fincanı sıvı yağ
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Yarım su bardağı pudra şekeri
Margarin ya da tereyağı karıştırma kabına alınır. Üzerine sıvı yağ, pudra şekeri eklenir ve yoğrulur. Üzerine nişasta ve unu ilave ediyoruz, hamuru yoğurmaya devam ediyoruz. Yoğrulan hamurda tercih ettiğiniz bir şekil varsa istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.
Kararsızsanız rulo gibi uzatıp julyen şeklinde kesebilirsiniz. Kesilen parçaların üzerine çok hafif çatalla bastırırsanız pastahane kurabiyesi görüntüsü oluşturabilirsiniz. Kurabiyeleri pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15 dakikaya yakın pişirin. Fırından çıkartıp soğumasını bekleyin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis edin.
|
Un Kurabiyesi |
|
gülru akyüz
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc140328
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2019
709 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
250 gr pudra şekeri
500 gr un
250 gr biskin yağı (yoksa margarin de kullanabilirsiniz)
1 paket vanilya (isteğe bağlı)
Bütün malzemeleri özleşene kadar yoğuralım.Bezeler yapıp bir kenara alalım.Her bezeyi şerit şeklini verip yassılaştırın.Üzerine çatalla şekil verip verev şeklinde kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.120 derece fırında 40- 50 dk kadar pişirelim.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.
|
Un Kurabiyesi |
|
teoman gür
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2018
Mesajlar: 37 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc137282
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2018
657 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
1 kg un
500 g bitkisel susuz yağ
500 g pudra şekeri
10 g kabartma tozu
Fırını, 100 dereceye ayarlayınız.
Unu, pudra şekerini ve kabartma tozunu eleyiniz.
Susuz bitkisel margarini elinizle tezgâh üzerinde ezerek pürüzsüz hâle getiriniz.
Bütün gereçleri birbiri ile bütünleşinceye kadar tezgâhta yoğurunuz.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt seriniz.
Hamurdan parçalar alarak yuvarlayınız.
Yuvarlanan hamuru kalbura bastırarak şekil veriniz ve tepsiye aralıklı olarak diziniz.
Hamurdan parça alarak rulo yapınız, üzerini çatalla çizerek bıçakla 3 cm uzunluğunda kesiniz (başka şekillendirme).
Önceden ayarlanmış fırına alarak pişiriniz.
Pişmişliğini kürdan batırarak kontrol ediniz.
Soğuyan un kurabiyelerinin üzerine pudra şekeri eleyiniz.
|
Un Kurabiyesi |
|
ma-vi
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.03.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc136156
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2018
641 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 ml tuzsuz tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
1/2 kap pudra şekeri
Önce pudra şekeri ve vanilya ile tereyağını krema haline getirin. Yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, eliniz ile yuvarlayın. Fırın tepsisinde parşömen kağıdı üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 375 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Küçük bir tel süzgeçin içine pudra şekeri koyup, fırından yeni çıkmış kurabiyelerin üzerine serpin.
|
Un Kurabiyesi |
|
Almina
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2014
Mesajlar: 34 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc132567
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2018
792 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. margarin
1/4 Su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un
1/4 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
Yağı bir kaba koyup pudra şekerini yağa yediriniz. Limon suyunda eritilmiş karbonat ve unu ilave edip bir hamur yapınız. 3-4 cm. kalınlığında rulolar yapıp bıçakla eşkenar dörtgen olacak şekilde baklava dilimleri gibi keserek alıp,yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine 2 cm. aralıklarla yerleştirin. Hafif hararetli fırında kızartmadan, beyaz renkte pişirin. İsterseniz üzerine pudra şekeri serperek ayrıca tatlılığını arttırabilirsiniz.
|
|