Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Dondurulma Tarifleri > Un Tarhanası Yapımı (2 adet - 23,822 defa bakıldı)

Un Tarhanası Yapımı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Dondurulma Tarifleri
Konserve Tarifleri
Kurutma Tarifleri
Salamura Tarifleri
Turşu Tarifleri
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Un Tarhanası Yapımı

lokomotif
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.09.2013
Mesajlar: 38
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc92664
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2013
2,542 defa indirildi / yazdırıldı




3 kilo domates
2 kilo soğan
2 kilo kırmızı biber
1 kilo süzme yoğurt
1 kilo haşlanmış buğday
1 çorba kaşığı tuz
3 kilo un

Tencereye iri doğranmış soğan, biber ve domatesi koyun. su koymadan kısık ateşte pişirin ama dibi tutmasın. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuyunca blendırdan geçirin, marmelat gibi görünecek. Bu karışımı geniş bir yoğurma kabına dökün. İçine yoğurdu ve haşlayıp püre haline getirdiğiniz nohudu da ekleyin. 3 kg un yazdım ama unu azar azar eleyerek ilave edin. Domatesler sulu ise un eklemek gerekebilir, susuz ise un fazla gelebilir, unu azar azar ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında yumuşak bir hamur olsun. İyice yoğurduktan sonra dinlenmeye bırakın. Dinlenme sırasında hamur kabaracak; hamuru tekrar yoğurun. Tarhanayı ekşi seviyorsanız hamuru 2-3 gün serin ortamda bekletip ekşitebilirsiniz biz 1 gün beklettik. 1 günün sonunda temiz ve büyük bir çarşaf yada bezin üzerine tarhana hamurundan yemek kaşığı dolusu alıp bezin üzerine kaşık kaşık koyun. aralarında boşluk bırakarak koyun. Güneş gören bir ortamda olsun. Ertesi gün koyduğunuz hamur parçasının üst tarafı kurumuşsa tersini çevirin. Her iki tarafı da kuruyacak, fakat aşırı kurursa ufalanmaz. Arada bir kuruyup kurumadığına bakarken elinizle parçalayın, sık sık kontrol edin. Tam kurumadan, rondoda çekilebilecek haldeyken toplayın, rondoda çekin. rondo yoksa annemin yaptığı gibi ellerinizle ufalayıp süzgeçten geçirebilirsiniz. Tarhanayı tekrar temiz çarşafa dökün ve yayın.(çünkü tam kurumamışlardı. Ufalanmazlar diye tam kurumadan robottan geçirdik.)tekrar güneş altında bekletin.1-2 gün olabilir. İyice kuruduğunda bez torbalara koyup serin bir yerde kış boyunca bekletip kullanabilirsiniz.


Un Tarhanası

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180586
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2024
21 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg Salçalık Kırmızı Biber
1 kg Domates
1 kg Kuru Soğan
1,5 kg Yoğurt
Un
Nane
Tuz
Dereotu
Kekik

Domates ve biberler yıkanır, doğranır (ince olarak).
Soğanlar da soyulup doğranır.
Hepsi beraber yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Tuz ve diğer malzemeler eklenir.
Hamur yoğrulacak kaba konur ve oda sıcaklığına kadar soğutulur.
Yoğurt ve un ilave edilerek normal kıvamda bir hamur yoğrulur.
Üzeri ince bir bezle örtülür.
Hava sıcaklığına göre 3-5 günde mayalanır.
Mayalanma süresince hamurun kabuk bağlamaması için sabah akşam yoğrulur.
Mayalanma süresinde hamur, gözenekli ve yumuşak bir hal alır.
Temiz bir bez üzerine mayalanan hamurdan küçük parçalar alınarak serilir.
Tava geldikçe ufalanır. Elekten geçirilip, iyice kurutulur.
Bez torbalarda muhafaza edilir.






Un Tarhanası Yapımı Tarifleri Dondurulma Tarifleri



(2 adet Un Tarhanası Yapımı 23,822 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort