|
Unlu İspit Dolması (Bartın) |
|
Berna Avar
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc115867
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2016
2,366 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
1 kg ıspıt yaprağı
2 su bardağı mısır unu
2 su bardağı beyaz un
2 adet soğan
Yeteri kadar su
Tuz
Nane
Pul biber
Karabiber
Üzeri İçin:
1 adet soğan
3 diş sarımsak
3 adet domates
Taze ıspıt yaprakları temizlendikten sonra haşlanır. Ayrı bir kapta un ve mısır unu su ile hamur haline getirilip yoğrulur. Ardından doğranan soğanlar ve baharatlar ilave edilir. Hazırlanan iç yaprağa konularak sarılır ve tencereye dizilir. Üzeri için hazırlanan sos dökülerek yeterince su konur ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınır. Piştikten sonra servis edilir.
|
|