Kısa URL: https://ml.md/lc105939
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2015
3,131 defa indirildi / yazdırıldı
2 yemek un
3 yemek kaşığ sıvı yağ
1 yemek kaşığı domatessalçası
1 çay bardağı tel şehriye
1 çay bardağı tavuk suyu
4 su bardağ su
1 çay kaşığı Nane, tuz
Sıvı yağı tencereye alıp üzerine unu ekleyin. Bir tahta kaşıkla karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
Salçayı ve hemen ardından suyu ve tavuk suyunu ekleyin ancak eklerken topaklanmaması için çırpma teli ile karıştırarak ekleyin. Bu işlemi hızlı yapmanızda fayda var aksi halde çorbanız topaklanabilir.
Kaynamaya yakın şehriyeleri de serperek karıştırın. Tuzu ve naneyi de ilave ederek yaklaşık 10 dk kadar kaynamaya bırakın.
Şehriyeler yumuşayıp piştiğinde altını kapatabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc149645
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2020
591 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı tel şehriye
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1,5 çay bardağı tavuk suyu
4 su bardağı ılık su
Nane
Tuz
Uygun bir tencerede tereyağı eritin. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Ardından salça ve naneyi ilave edip kavurmaya devam edin.
Üzerine tavuk suyu ve ılık suyu ekleyin ve çorbanız kaynayana kadar sürekli karıştırın.
Kaynadıktan sonra tel şehriyeleri ilave edin.
En son tuzu da ekleyip şehriyeler pişene kadar kaynatın.
Sıcak servis edin.