Unsuz pırasa böreği yapımı için; öncelikle 6 sap orta boy pırasayı temizleyip, güzelce yıkayın. Ardından pırasaları orta incelikle doğrayın. 2 adet orta boy havucu da rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Daha sonra orta boy geniş bir tava içine doğranmış pırasa ve rendelenmiş havuçları koyun. Üzerlerine 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı döküp, pırasa ve havuçlar yumuşayana kadar kavurun. Ardından ocak üzerinden alıp, soğumaya bırakın. Diğer tarafta bir kase içine 2 adet yumurta kırın. 2 yemek kaşığı yoğurt ekleyin.
Ardından 3 yemek kaşığı dolusu mısır unu, 1 tatlı kaşığı tuz ve biraz karabiber ekleyin. Tuz miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Kasedeki tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Daha sonra bir kaba soğuyan pırasalı karışımı koyun. Üzerine hazırladığınız yumurtalı ve mısır unlu karışımı ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Hazırladığınız unsuz pırasalı börek karışımını 22 cm'lik yağlı kağıt serili fırın kabı içine döküp, güzelce yayın. Üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri ve çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc51308
Gönderme Tarihi: 02.May.2010
3,815 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. kalın pırasa
3 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı galeta unu
100 gr. kaşar rendesi
Tuz
Karabiber
Pırasalar ayıklanır. Yıkanır. 10'ar cm. kesilip tuzlu Suda haşlanır. Haşlanıp suyu süzülen pırasalar çok ince kıyılır. 2 yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber karıştırılıp pırasalara sıvı yağ ilave edilir. Yağlı ve galeta unu serpilmiş tepsiye yayılır. Üzerine çırpılmış yumurta dökülüp yayılır. 180° fırında pişirilir.