|
Urfa Katmeri (Şanlıurfa) |
|
leylicik
Aşçı
Kayıt: 31.12.2007
Mesajlar: 15
|
Kısa URL: https://ml.md/lc20381
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2008
2,731 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
5 Su Bardağı Un
Yeterince Su
Tuz
İçi İçin:
1/2 Paket Margarin
3 Çorba Kaşığı Tahin
5 su bardağı unu genişce bir kaba alalım. Una bir tutam tuz ilave edelim. Ortasını havuz gibi açarak yavaş yavaş su ve sıvı yağ ilave edelim. Yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğuralım. Hamuru 15-20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirelim.
Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit büyüklükte bezeler hazırlayalım. İlk bezeyi hafifçe unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde açalaım.
Tahin ve erittiğimiz margarini hazırladığımız yufkaların üzerine sürerek rulo yapalım. Bu ruloyu kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi saralım. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayalım. Yufkaları, yağının donması için bir süre buzdolabında bekletelim.
Yufkanın açıkta kalan ucunu içe doğru döndürelim. Buzdolabından çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açalım. Bütün rulolar bitene dek devam edelim. Katmeri saç veya teflon tavada pişirerek servis yapalım.
|
Urfa Usulu Katmer (Şanlıurfa) |
|
mızrap
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc130295
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2017
1,738 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
1 kg baklavalık un
1 kg tuzsuz Urfa peyniri
2 yumurta
2 kaşık yoğurt
1 çay bardağı sadeyağ
3 bardak tozşeker
Limon suyu
Tuz
Un, iki yumurta, bir çay bardağı sadeyağ ve biraz tuz konularak yoğrulur, bir-iki kaşık yoğurt ilavesinden sonra yarım saat dinlendirilir. Şurup için ayrı bir kapta üç bardak şeker iki bardak su kaynatılır, bir kaşık limon suyu ilavesinden sonra soğutulur. Yoğrulan hamurdan ceviz iriliğinde küçük parçalar alınarak oklava ile çok ince açılır. Tuzsuz Urfa peyniri ufalanarak orta yerine konulduktan sonra yanlardan katlanarak peynirin üstü kapatılır, alt ve üst kısmı üstüne katlandıktan sonra su ile yanlar bastırılır. Kızgın yağda kızartıldıktan sonra batırıldığı şurubu iyice çekince servis tabağına alınır, yenilir.
|
|