|
|
USKUMRU EZME |
|
Şehriye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2006
Mesajlar: 86 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc3322
Gönderme Tarihi: 03.May.2006
2,653 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr uskumru balığı , füme
3 adet yumurta
100 gr tereyağı
karabiber
tuz
Uskumrunun derisini çıkarttıktan sonra etini kılçıklarından ayırın, ufak parçalar halinde doğrayın ve blender yardımıyla püre haline getirin. Diğer yanda katı olacak şekilde haşladığınız yumurtaların sarısını alıp, iyice ezin ve küçük parçalara böldükten sonra iyice döverek macun kıvamına getirdiğiniz tereyağına katın. Sürekli karıştırarak, dövülmüş uskumruyu da bu karışıma ilave edin. Kanşımı iyice birbirine yedirdikten sonra kanape ekmeklerine sürüp servis yapın.
ML® Uskumru Çorbası için tıklayın
|
Füme Uskumrulu Kanape |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12632
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2007
2,804 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
6 francala veya tava ekmeği dilimi,
1 füme uskumru balığı,
60 gram tereyağı,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
2 haşlanmış yumurta,
12 siyah zeytin.
Yapımı: Füme balığın üstündeki derisini yüzün, içindeki kılçıklarını ayıklayın. Sonra ufak parçalara doğrayarak porselen bir kâseye koyun. Beri yanda tereyağıyle limon suyunu karıştırarak koyu macun durumuna getirin ve balıkların içine katın. Çatalla ezercesine karıştırarak bunları birbirlerine yedirin.
Beri yanda ekmek dilimlerinin sert olan kenarlarını kesip çıkartın. Sonra her birini dörder eşit parçaya bölün. Fümell karışımı küçük dilimlerin üzerlerine sürün. Haşlanmış, kabuğu soyulmuş yumurtaları önce keskin bir bıçakla veya kesme makinesiyle halka halka doğrayın. Sonra ortalarından bölerek kanapelerin üzerlerine birer parça oturtun.
Yumurtaların üzerlerine de çekirdekleri çıkartılmış yarımşar zeytin yerleştirerek kanapeleri süsleyin. Sonra servis tabağına dizerek servis yapın.
|
|
USKUMRU EZME Tarifleri Kanepeler
|
|