|
Uskumru Izgara |
|
Anten
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2006
Mesajlar: 47 Şehir: 7.Cadde Bahçelievler |
Kısa URL: https://ml.md/lc6177
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2006
4,385 defa indirildi / yazdırıldı
|
Normal boyda 8 uskumru
yarım bardak un
1 kahve fincanı zeytinyağı
tuz
limon suyu
Uskumruları iyice yıkayıp temizledikten sonra kurulayın. Sonra hafifçe unlayıp yağladıktan sonra ızgarada pişirin. Her iki yanlarıda altın sarısı rengini alınca servis tabağına alıp tuz ve limon suyuyla sofraya alın.
Fotoğraf "taze yaprak" tarafından gönderildi. 26.05.2016
|
Uskumru Izgarası |
|
Serpil Korcan
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19022
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2007
3,945 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg Uskumru
1 fincan zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Limon
Maydanoz
Balıkları ayıklayıp yıkayınız.
Yemeğe 20 dakika kala tuzlayıp, biberleyip yağlayınız.
Izgaraya diziniz.
Kömür ateşi veya fırında veya elektrik ızgarasında 10-12 dakika her iki yüzünü pişiriniz.
Kalan zeytinyağın içerisine bir limon suyu koyup beyaz-laşıncaya kadar karıştırınız.
Bu karışıma tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ilave ediniz.
Balıkları servis tabağına yerleştiriniz.
Üzerlerine bu sosu dökünüz.
Soğan pizayı ile sofraya alınız.
Not: Soğan piyazı (Soğanlar incecik halkalar kesilip tuzla oğulur, yıkanır, içine incecik kıyılmış maydanoz katılıp hazırlanır).
|
Uskumru Izgarası |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc10220
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006
3,900 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet balık
2 adet soğan
1 iri limon
1 fincan zeytinyağı
1 demet maydanoz
2 adet yumurta «yalnız sarısı»
4 parça sakız
Balıklar temizlenip soğan suyu «Rendenin ince tarafından soğanların geçirilmesi ile elde edilir» tuz ve bir iki çay kaşığı karabiberde bir iki saat bekletilir. Zeytinyağı ile limon suyu çalkalanarak iyice karıştırılır. Balıklar soğan suyundan alınıp silkelenerek yan taraflarına keskin bir bıçakla üçer çizgi çekilir ve zeytinyağı ile silinmiş ızgarayla tercihan kömür ateşi üzerine dört parmak mesafede konur. Izgarada balıklar pişerken çevrilir ve bu sırada da hazırlanmış olan limonlu yağ ile devamlı olarak yağlanır. Böylece nar gibi ızgara edilen balıklar bir genişçe tabağa alınıp üzerlerine gayet ince kıyılmış maydanoz ve rendelenip oğularak suyu çıkarılmış soğan karışımı ilâve edilerek servis yapılır.
Eğer arzu edilirse balıklar ızgaradan alındıktan sonra maydanoz - soğan karışımı ağızlarına doldurulur. Beri yanda yumurtaların sarısı ile bir kaşık zeytinyağı, limon suyu ve sakız birbirleri ile bağdaşmcaya ve yumurta kokusu çıkıncaya kadar dövülür. Balıklar sıcak sıcak tabağa dizildikten sonra bu karışım üzerlerine gezdirilerek servis yapılır.
ML® Uskumru Çorbası için tıklayın
ML® Uskumru Çorbası (görsel)
|
Uskumru Izgarası |
|
Asegul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10543
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2006
3,720 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 uskumru balığı (1 kg kadar)
1 su bardağı zeytinyağı
3-4 iri limon
1 demet maydanoz
2 baş orta büyüklükte soğan
Tuz
Balıklar temizlenir, içleri, dışları bol suda iyice yıkanır ve bir süzgece konarak suları süzülür. Balıkların suları iyice süzüldükten sonra, bir tüy veya fırçayla iki yanı da zeytinyağıyla yağlanır ve tel ızgaraya yerleştirilir. Izgara ateşten 5-6 parmak yukarda bulunmalı ve önceden zeytinyağıyla hafifçe yağlanmalıdır. Odun kömürü ateşinin çok kuvvetli olmaması gerekir. Balıkların bir yanı iyice pişip kızardıktan sonra çevrilir. Böylece 10-14 dakikada iki yanı da pişen balıklar ızgaradan alınır ve servis tabağına yerleştirilir. Balıkların hepsi bir defada pişiril-miyorsa servis tabağı sıcak bir yerde tutulmalıdır. Balıkları ızgaradan alırken parçalamamaya dikkat edilmelidir. Balıklar kızarırken, bir kâseye 3/4 bardak zeytinyağı ve 2-3 limonun suyu konur ve iyice çırpılır. Bir başka tabağa da ince ince doğranmış ve tuzla ovulduktan sonra yıkanmış soğan ve 1/2 demet kıyılmış maydanoz karıştırılarak hazırlanmış soğan piyazı konur. Servis tabağının çevresi kıyılmış yarım demet maydanoz,dörde bölünmüş limon parçaları , limon sosu ve soğan piyazıyla birlikte servis yapılır. isteyenler tabaklarına soğan piyazı ve balığı aldıktan sonra üstüne kaşıkla dolaştırarak limon sosundan dökebilirler. Soğan piyazı veya limon sosu istemeyenler, servis tabağından kıyılmış maydanozu tabaklarına alıp limon sıkabilirler.
|
Izgara Uskumru |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc19125
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2007
3,524 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet orta boy uskumru
1 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Limon suyu
Limon dilimleri
Balıklar yıkanır, iyice kurulanır. Önce unlanır, fazlası silkelenir. Izgaraya dizilir, tuz serpilir. Üzerine yağ gezdirilir. İki yüzü kızarınca servise alınır. Üzerine limon suyu gezdirilir. Limon dilimleri ile süslenir.
|
Uskumru Izgara |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70433
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2011
3,301 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 büyük uskumru balığı (temizlenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 limonun suyu
3 çorba kaşığı un
1/4 su bardağı rafine yağ
1 büyük limon (4'e bölünmüş)
1/2 demet maydanoz
Önce, ızgaranızı kızdırınız.
Uskumruları tuzlayıp, üstlerine limon suyunu serpiniz. Uskumruları hafifçe una bulayıp, fazla ununu atmak için silkeleyiniz. Isıtılmış ızgarada, unlanmış balıkların her iki yanlarını da 4-5'şer dakika, arasıra yağlayarak ızgara ediniz.
Balıkları ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek, yanında limon parçaları ve maydanozla servis ediniz.
|
Uskumru ızgara |
|
tiryaki
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2008
Mesajlar: 45 Şehir: Yenimahalle-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc24118
Gönderme Tarihi: 28.May.2008
3,245 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1 kg uskumru
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet limon
1 küçük demet maydanoz
Tuz
Balıkları yıkayıp kazıdıktan sonra içlerini ve solungaçlarını temizleyin. Akar suda iyice yıkayarak süzün ve hafifçe tuzlayın. Bir fırçayla her iki tarafına hafifçe zeytinyağı sürerek ızgarada pişirin. Dağıtım tabağına yerleştirerek üzerine iyice çırpılmış zeytinyağı, limon ve ince kıyılmış maydanoz karışımını gezdirip servis yapın.
|
Uskumru Izgarası |
|
Cacıklı Beldesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Cacıklı |
Kısa URL: https://ml.md/lc53532
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2010
3,231 defa indirildi / yazdırıldı
|
Balıkları temizleyiniz, bıçağın ucu ile karınlarına ikişer çizgi çiziniz. Zeytinyağı, limon suyu, doğranmış soğan, tuz ve biberle arada çevirerek 2 saat kadar bırakınız. Sonra çıkarınız, bezle suyunu alınız, yapışmaması için yağlayarak ızgaraya diziniz, orta ateşe sürünüz. Arada kâsede kalan marinat ile ıslatıp bir kez çevirerek kızartınız. Tabağa alınca aralarına piyaz serpiniz, üzerine bolca Portakallı Salça dökünüz.
|
Uskumru Izgara |
|
kimzan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2010
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc47469
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2010
3,174 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 adet uskumru
1/2 demet maydanoz
2 kaşık zeytinyağı
2 adet limon
Tuz
İyice temizlendikten sonra tuzlanan balık, zeytinyağına sokulup çıkarılarak doğrudan doğruya ızgaraya konur. Yeteri kadar kızartılır. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine limon gezdirilir.
Garnitür olarak patates ya da soğan.piyazı yanında alınır. Hazırlık, yemekten en çok yarım saat önce yapılır ve pişer pişmez, taze olarak servis yapılır.
|
Uskumru Izgara |
|
ÇiftKaşarlı
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Mudanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc25001
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2008
3,160 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 adet iri uskumru
Az sıvı ayçiçek yağı
Tuz
Limon
Defne yaprağı
Balıkları ayıklayıp yıkayın. Ortasını çizin. Tuzu, yağı karıştırın ve balığa sürün. Izgarada veya teflon tavada öyle pişirin. Limonu da sıkın. Pişerken defne yaprağını ufalayın. Balık güzel kokar. Yanında kırmızı soğanla yiyin.
|
Uskumru Izgara |
|
şiar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.10.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc56811
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2021
3,090 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tazesinden, istediğiniz kadar satın alacağımz uskumru balıklarının, karınlarını yarıp içindekiler çıkarmalı. Temiz yıkmalı ve bıçağın ucuyla karınlarının iki tarafına, ikişer çizgi yarık yaparak tuzlayıp bırakmalıdır.
Biraz sonra, hazırlanacak ızgaraya balıkları pek az surette zeytinyağına buladıktan sonra dizmelidir. Tercihan mangalda, orta ateşte, balıkların iki tarafını itinalı olarak kızartmalıdır.
Kayık tabağına alman balıkların üzerlerine, bol soğan ve maydanozdan ibaret piyazla garni yapmahdır. Ve limonla zeytinyağını kaşıkla iyice çalkalıyarak sıcak balıklara gezdirmeli ve hemen yemelidir.
Not: Uskumruların yağlı mevsiminde lezzetine doyulmaz. Eti ağırdır. 14 - 15 dakikada pişer.
|
Uskumru Izgara |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc81511
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2012
2,564 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet uskumru
1/2 su bardağı un
1 kahve fincanı zeytinyağı
6 çorba kaşığı limon sosu
Uskumruların boynunun 2 santim önüne kadar karnını temizleyin, sırt kılçığını, kuyruğunu ve kanatlarını bir makasla kesip, yıkayıp kurulayınız.
Sonra balığı tam ortasından bıçağın ucuyla iki tarafından 4 santim uzunluğunda hafif yarınız, tuzlayıp ve hafifçe unlayıp yağlayınız.
Uskumruları ızgarada 6'şar dakika alt ve üstünü pişirip hemen limon sosu ile servis yapınız.
|
Uskumru Izgarası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156751
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2021
289 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg uskumru balığı
Karabiber
Tuz
Limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bir tutam maydanoz
Öncelikle balıkları güzelce yıkayıp, ayıklayın.
Hemen piştiği için yemeğe 20 dakika kala yapabilirsiniz.
Balığınızı un, tuz ve karabibere bulayın.
Sonra üzerlerinde yağ gezdirin.
Unlamanızın nedeni balığın derisinin, ızgaraya yapışmasını önlemek.
Daha sonra ızgaraya dizin.
Izgaranızı da yağlayın.
Izgara telinin altına da tepsi koyun.
Fırınınız kirlenmesin.
Önceden ısıttığınız 150 derece fırında ızgara kısmında 10-12 dakika her iki yüzünü de pişirin.
Balıkları çevirirken çatal yerine maşa kulanın ki, balığınız delinmesin ve özsuyunu kaybetmesin.
Kalan zeytinyağını da limonla karıştırın.
İyice beyazlaşana kadar çırpın.
İçine tuz, kıyılmış maydanoz ve karabiber ilave edin.
Pişen balığınızı servis tabağına alın.
Üzerinde hazırladığınız bu sosu dökün.
Balık uskumru ızgaranız hazır.
|
|