|
|
USKUMRU PİLÂKİ |
|
süpernova
Aşçı
Kayıt: 08.03.2011
Mesajlar: 11 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc62339
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2011
3,805 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. uskumru
2 orta boy soğan
1 kahve fincanı domates salçası
1,5 kahve fincanı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 limon
1 çay kaşığı kırmızı biber
biraz tuz
Temizlenmiş ve yıkanmış uskumruları, bir tepsiye yerleştirerek bir tarafa bırakınız. Diğer yandan soğanı bir kaba, salataya kullanılan şekilde doğrayınız. Yarım kahve fincanı zeytinyağı koyarak hafif pembeleşinceye kadar ateşte çeviriniz. Sonra bir kahve fincanı domates salçası, bir bardak su, döğülmüş 4 diş sarımsak, bir kahve kaşığı kırmızı biber, bir miktar tuz, yarım limon suyu ve bir kahve fincanı zeytinyağı ilâve ediniz. Kuvvetli ateşte 15-20 dakika pişirerek, ateşten indiriniz. Elde edilen bu salça tepsiye hazırlanmış olan balıkların üzerine döküldükten sonra, salçanın üstüne ince kıyılmış maydanoz serpiniz. İnce halkalar halinde kesilmiş yarım limon ile süsleyip sıcak fırında 15 - 20 dakika pişiriniz. Soğuduktan sonra servis yapınız.
|
Uskumru Balığı Pilakisi |
|
zerzevat
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25274
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2008
3,143 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg Uskumru
1 adet limon
4-5 adet soğan
1.5 çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
Kırmızıbiber
Karabiber
Tuz
Uskumru balığının içi ve kılçıkları ayıklanıp yıkanır. Soğanlar soyulup halka halka doğranır. Maydanozlar yıkanıp kıyılır.
Tavada sıvıyağ ve doğranmış soğan kavrulur. Soğan pembeleşince maydanoz karabiber, kırmızıbiber, tuz katılıp karıştırılır.
Fırın tepsisine bir sıra balık bir sıra iç sırayla, yerleştirilir. Balıkların üzerine limon dilimlenir. Kızgın fırına verilir.
Fotoğraf "irmik" tarafından gönderildi. 13.03.2019
|
USKUMRU PİLAKİSİ |
|
SiBemol
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2007
Mesajlar: 27
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16251
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2007
3,036 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 Uskumru
4 Diş sarımsak
3 Soğan
1 Demet maydanoz
1 Kahve fincanı domates salçası
1 Limon
1 Bardak su
Yeteri kadar kırmızı biber, tuz.
Temizlenmiş ve yıkanmış balıkları, bir tepsiye yerleştirerek, bir tarafa bırakınız. Diğer yandan soğanı bir kaba, salataya kullanılan şekilde doğrayınız. Yarım kahve fincanı zeytinyağı koyarak hafif pembeleşinceye kadar ateşte çeviriniz. Sonra domates salçası, su, doğulmuş sarımsak, yeteri kadar kırmızı biber, tuz, yarım limon suyu ve bir kahve fincanı zeytinyağı ekleyiniz. Kuvvetli ateşte 15 - 20 dakika pişirerek, ateşten indiriniz. Elde edilen bu salça tepsiye hazırlanmış olan balıkların üzerjne döküldükten sonra, salçanın üstüne ince kıyılmış maydanoz serpiniz. İnce halkalar halinde kesilmiş yarım limon ile süsleyip sıcak fırında 20-25 dakika pişiriniz. Soğuk servis yapınız.
Fotoğraf "türkan hanım" tarafından gönderildi. 24.09.2020
|
USKUMRU PİLAKİSİ |
|
Cacıklı Beldesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Cacıklı |
Kısa URL: https://ml.md/lc53533
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2010
2,854 defa indirildi / yazdırıldı
|
Uskumru balığını temizce ayıklayınız. Yeteri kadar su içinde haşlayıp derisini soyun ve kemiklerini çıkarınız. Sonra halka halka doğranmış soğanı bol zeytinyağında pembe hale gelinceye kadar kavurunuz. îçine ince doğranmış maydanoz da karıştırın.' Bu suretle bir iç hazırladıktan sonra bir tepsiye bir sıra soğanlı maydanoz, bir sıra haşlanmış bol balık döşeyerek tepsiye istif ediniz. Bu istifi yaparken en üste piyazın gelmesine dikkat ediniz. Sonra bir kenara bıraktığınız balık suyu içinde balık kemiklerini yıkayın, süzün, içine yeteri kadar tuz, biber ve tarçın katarak bu suyu hazır döşenmiş olan tepsiye gezdiriniz. İçine ayrıca yeteri kadar sirke ya da limon suyu ilave ederek tepsiyi ateşe oturtun, ilik gibi oluncaya, suyu karar kalıncaya dek pişiriniz.
|
USKUMRU PİLAKİSİ |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61736
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2011
2,786 defa indirildi / yazdırıldı
|
800 gr uskumru balığı (kafaları kesilip içi temizlendikten sonra kılçığı çıkarılarak enine filato çıkarılmış)
1 küçük limon (dilimlenmiş)
100 gr (1/2 su bardağı) rafine yağ
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 iri diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 orta boy havuç (kazınıp iri zar biçiminde doğranmış)
2 küçük patates (kabukları soyulup iri zar biçiminde doğranmış)
1 küçük kereviz (kabukları soyulup iri zar biçiminde doğranmış)
2 orta boy domates (kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış)
1 defne yaprağı
500 gr (2 1/2 su bardağı) su
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Bir tepsiyi 1 çorba kaşığı rafine yağla yağlayınız. Uskumru filetolarını tepsiye yerleştirip üstlerine limon dilimlerini diziniz. Kalan rafine yağı bir tencerede, orta ateşte kızdırınız. İçine soğanları atıp 3 dakika, karıştırarak pişiriniz Hemen sonra sarımsağı ekleyip, 1-2 dakika daha kavurunuz. Sarımsaklar pembeleşir pembeleşmez havuç, patates ve kerevizleri ekleyip, karıştırarak 3-4 dakika daha pişiriniz. Domates, defne yaprağı, su, ve tuzu katıp ağır ateşte 30-35 dakika, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Hazırladığınız bu harcı uskumru filetolarının üstüne döküp maydanozu da serpiniz. Tepsiyi fırında ya da ağzı kapalı olarak orta ateşte 10-15 dakika daha pişirip, sıcak sıcak servis ediniz.
|
|
USKUMRU PİLAKİSİ Tarifleri Lahos Tarifleri
|
|