Kısa URL: https://ml.md/lc18998
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2007
4,917 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg yağsız Uskumru
1 su bardağı kızartma yağı
Bir avuç un
Balığı temizleyip, yıkayıp suyunu süzdürünüz.
Yemek zamanına 20 dakika kala tuzlayıp, biberleyiniz.
Her tarafını muntazam una bulayıp kızdırılmış yağda her tarafını pembe renkte kızartınız.
Kağıt yayılmış tepsiye çıkarınız (Fazla yağın gitmesi için.)
Servis tabağına zevkinize göre yerleştiriniz.
limon ve Maydanoz dallarıyla süsleyiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc110833
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2015
4,419 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. uskumru
Yarım çay bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Uskumru balıkları temizlenir, enine keserek fileto çıkartılır, iyice yıkanır ve kurulanır.
Bir kapta un ve tuz karıştırılır. Uskumru filetoları bu karışıma bulanır.
Bir yanmaz tava ısıtılır ve çok az yağ ilave edilir. Uskumrular bu az yağlı tavada iki taraflı olarak kızartılır.
Sıcak olarak servise sunulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc146879
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2019
1,174 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet iri uskumru
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı limon suyu
Yarım tatlı kaşığı kekik
Tuz
Uskumruyu ayıklayıp iki filetoya bölün. (Bunu balıkçınızdan da rica edebilirsiniz.)
Balıkları hafifçe tuzlayın.
Tavayı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın.
Balıkları tavaya alıp orta ateşte önlü arkalı kızartın.
Sosu için zeytinyağı, limon suyu, kekik ve tuzu karıştırın.
Tavadan alıp servis tabağına aktardığınız balıkların üzerine kekikli sosu gezdirin.
Soğutmadan servis edin.