Kısa URL: https://ml.md/lc85745
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2013
1,455 defa indirildi / yazdırıldı
50 Gr Sana Klasik Kase
2 Su Bardağı Gönen baldo pirinç
1 Su Bardağı pekmez
1,5 Su Bardağı kuru üzüm
1 Su Bardağı nohut
125 gr orta yağlı koyun kıyması
3 Su Bardağı su
Nohutu bir gece önceden suda bekletin nohutların üzerini geçecek kadar su ekleyip pişene kadar haşlayın kıymayı kavurun yıkayıp ayıkladığınız üzümleri ilave edin. Pekmezi ekleyip birkaç dk kaynatıp ocaktan alın. Pirinci bol suda yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dk bekletin. Suyunu süzün margarini tencerede eritin. Pirinçleri ilave edip 5 dk kavurun su ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekinceye kadar pişirin 20 dk demlenmeye bırakın pilavı servis tabağına alıp pekmezli nohutlu karışımı ilave edin. Sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc82821
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2012
1,765 defa indirildi / yazdırıldı
50 Gr Sana Klasik
1 Bardak kuru üzüm
3 Bardak pirinç
1 Bardak üzüm pekmezi
1 Bardak nohut
500 gr Kuşbaşı kuzu eti
Yarım kilo kuşbaşı et ikiye kesilerek daha da küçültülür. Etlere su alınarak kavrulmaya bırakılır. Haşlanıp dinlenmeye bırakılmış bir su bardağı nohut etlerin yanına eklenir. Bir su bardağı kadar kuru üzüm tencereye dökülür. Et, nohut ve üzüm tatlarını birbirine salarak güzelce kavrulur. Son olarak kavurma tenceresine, pilava tadını verecek üzüm pekmezi de eklenir. 3 bardak kadar pirinç yıkanır, süzülür. Pirinçler SANA MARGARİNLE kavrulur ve su eklenip demlenir. Pilav tenceresine bir servis tabağı kapatılarak ters çevrilir. Ardından üstüne üzüm pekmeziyle muhteşem rengini alan etli nohutu eklenir. Üzlemeli pilav servise hazırdır.