Kısa URL: https://ml.md/lc155249
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2021
391 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram üzüm
2 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
3 parça limon tuzu
6-7 adet karanfil
Yarım çay kaşığı vanilya
Bir parça zencefil
Üzüm, toz şeker, su, limon tuzu ve karanfili 30 dakika kaynatın. Ocaktan almaya yakın vanilya ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp zencefil ilave edin. 2 dakika sonra zencefili tenceren alın. Soğumaya bırakın. Buzla birlikte servis yapın.
4 su bardağı çekirdeksiz yeşil üzüm
2 litre su
1 su bardağı toz şeker
2 adet çubuk tarçın
Üzüm yumuşak bir meyve olduğu için çabuk dağılır. Bu yüzden önce şerbetini hazırlamalısınız. Derin bir tencerede su ve toz şekeri bir araya getirin. Şeker eriyene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin ve kaynadığında çubuk tarçınları da tencereye alın. Daha sonra yıkadığınız ve ayıkladığınız üzümleri tencereye aktarın. Kaynarken üzümlerin dağılmamasına dikkat edin. Soğuttuktan sonra servis yapın.
2 su bardağı üzüm tanesi (Kuru üzüm kullanacaksanız 1 su bardağı yeterli)
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
İsteğe göre çubuk tarçın ya da 2 adet kuru karanfil
Üzümleri ayıklayıp 1-2 su yıkayın. Orta boy bir tencereye su, şeker, tarçın ve meyveleri birlikte koyup şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
Kompostonuzu 15 dakika orta ateşte pişirin ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve soğuk servis yapın.