Kısa URL: https://ml.md/lc35356
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2009
2,646 defa indirildi / yazdırıldı
4 kişilik
15 adet siyah üzüm
15 adet yeşil üzüm
1 salkım yeşil üzüm
4 yaprak jöle
Yarım su bardağı sıcak su
4 adet yumurta
100 gram (yarım büyük su bardağı) tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
Salkım halindeki yeşil üzümleri sıkıp suyunu çıkarın. Yaprak jöleleri yarım su bardağı sıcak su içinde eritin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını iyice köpürene dek tozşekerle çırpın. Birkaç kaşık suyla nişastayı eritin ve karışımı, şekerle çırpılmış yumurta sarılarına ekleyip, çırpmaya devam edin. Ardından üzüm suyu ve erimiş jöleleri ekleyip, çırpmaya devam edin. Kısık ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Bu arada, ayırdığınız yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpın. Kremayı ocaktan indirin. Yumurta aklarını yavaş yavaş kremaya katın. Kremayı bardaklara boşaltın. 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra, üzerlerine tanelenmiş üzümleri dizip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc35351
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2009
2,621 defa indirildi / yazdırıldı
4 kişilik
1 su bardağı süt
1 adet limonun kabuğu
4 adet yumurta sarısı
200 gram (1 su bardağı) tozşeker
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
150 gram (1 su bardağı) siyah üzüm tanesi
4 su bardağı su
150 gram kıyılmış badem
Üzüm tanelerini iyice yıkayın ve suyunu süzün. Bir tencerenin içine şekerin 4'te üçünü ve suyu koyun. 4 dakika kaynatıp ocaktan indirin. Üzüm tanelerini şerbetin içine atın. Kıyılmış bademleri de karıştırın ve bir kenarda bekletin. 1 su bardağı sütü, limon kabuklarıyla birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarıyla tozşekerin 4'te birini çırpın. Bir yandan malzemeyi karıştırırken üzerine unu ve limon kabuklarıyla kaynamış sütü ekleyin. Tüm malzemeyi tekrar ocağa oturtun. Sürekli karıştırırken 1 dakika kaynamasını sağlayın. Kremayı ocaktan alın. Üzerine 1 çorba kaşığı margarini ekleyip, iyice karıştırın ve büyük bir cam kaseye kremayı dökün. Şerbeti ve bademli üzümleri kremaya karıştırın. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapın.