Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Reçeller Marmelatlar > Üzüm Reçeli (7 adet - 361,425 defa bakıldı)

Üzüm Reçeli


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Marmelat Tarifleri
Reçel Tarifleri
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Üzüm Reçeli

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169579
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2023
263 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

1 kg yeşil üzüm (ayıklanmış)
0,5 çay bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
750 g toz şeker

Üzümleri bir tencereye koyun. Üzerine suyu ilave edin.
Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da meyvelerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun.
Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.



Üzüm Reçeli

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167606
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2022
211 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo çekirdeksiz beyaz üzüm
1 kilo toz şeker
1 çay bardağı su
2 adet karanfil

Üzümleri iyice yıkadıktan sonra salkımlarından ayırın. Üzümlerin dağılmaması için önce toz şeker ve suyu tencereye alın ve kısık ateşte karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Şeker eridikten sonra üzüm tanelerini ve karanfili de tencereye alın. Tahta kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırın ve üzümleri dağıtmamaya öze gösterin. Reçel kaynamaya başladığında ocağı kısın ve koyulaşıp kıvam alana kadar kaynatın. Koyu bir kıvam alan üzüm reçelinizi sıcakken kavanozlara doldurun ve kapaklarını kapatın.


Üzüm Reçeli

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162722
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2022
306 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo çekirdeksiz üzüm
Yarım kilo toz şeker
1 bardak su
1 çorba kaşığı limon suyu
Yarım paket vanilya

Malzemeleri hazırladıktan sonra üzüm reçelinin yapımına geçebiliriz. Öncelikle çekirdeksiz üzümleri, salkımlarından ayırın. Taneleri bir leğene koyarak, yaklaşık yarım saat suda bekletin. Akabinde üzümlerinizi bol suyla yıkayarak süzgeçten geçirin.
Sıra geldi reçel tenceresindeki işlemlere. Bunun için tencereye toz şekeri ve 1 bardak suyu koyun. Orta ateşte karıştırarak şerbeti kaynatın. Kaynamaya başladığında çekirdeksiz üzümleri içerisine atın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.
Reçeliniz kaynarken yüzeyinde köpükler oluşacaktır. Bu köpükleri her seferinde kepçe ile alın. Bunu yapmazsanız, reçel şekerlenir. Kısık ateşte reçeli kaynatmaya devam edin ve ara sıra karıştırmayı unutmayın. 45 dakika sonra reçel koyun kıvama gelecektir. Ocaktan almaya yakın içerisine limon suyu ve vanilyayı da ekleyin. Bir taşım daha kaynatarak ocaktan alın.
Reçeli cam kavanozlara alın ve kavanozun üzerinde yarım parmak kadar boşluk bırakın. Sonrasında kapağını sıkıca kapatın. Üzüm reçelini saklamak için kavanozu 10 dakika kaynamış suda bekletmeyi ve sonrasında soğutmayı unutmayın. Reçel kavanozlarınızı, serin, kuru ve karanlık bir ortamda saklarsanız, tüm kış mevsimi boyunca gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.



Üzüm Reçeli

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70473
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2011
2,559 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg üzüm (sert taneli, temizlenmiş ve yıkanmış)
3 su bardağı su
1 920 gr (8 su bardağı) şeker

Büyük bir tencerede üzüm ve suyu orta ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşi kısıp, arasıra karıştırarak 25 dakika, üzümler yumuşayana kadar kaynatmaya devam ediniz. Şekeri ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırarak eritiniz. Şeker tamamen eriyince ateşi yükseltip, reçeli kaynatınız. Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatıp, tencereyi ateşten alınız. (Reçelin kıvamına gelip gelmediğini anlamak için, küçük bir kaşıkla reçelden soğuk bir fincan tabağına koyup, soğumasını bekleyiniz. Parmağınızla baktığınızda reçelin üstü katılaşıp kırışırsa kıvama gelmiş demektir. Kıvama gelmemişse, tencereyi yeniden ateşe oturtup, birkaç dakikada bir kıvamına gelip gelmediğini tekrar deneyerek, kaynatmaya devam ediniz.)
Reçelin yüzeyinde beliren köpüğü, delikli kaşıkla alıp atınız. Kepçeyle reçeli temiz ılık kavanozlara, ağızlarından 1,5 cm'lik boşluk kalacak kadar doldurunuz. Reçelin üstünü yağlı kağıttan bir daire ile örtüp (bu arada reçelle kağıt arasında hava kabarcıkları bırakmamaya dikkat ediniz), kavanozların ağızlarının içini ve dışını ılık nemli bir bezle silerek, yapışkan yerler varsa temizleyiniz. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatıp lastikle bağlayınız. Kavanozların üstünü etiketliyerek, bir kenarda soğumaya bıraktıktan sonra, serin ve kuru bir yerde saklayınız.

Not: Üzüm reçelinin rengi, kullandığınız üzümün cinsine, olgunluğuna, tencerenin cinsine (bakır yada pirinç olursa reçel yeşil olur) ve şeker eklendikten sonra pişirilme süresine göre değişir (ne kadar uzun süre pişirilirse, rengi o kadar koyu olur). Mürver çiçeği bulabilirseniz, 20 kadar çiçeği bir tülbente sarıp, birlikte pişirmeniz, reçele çok güzel bir tad verir (mürver çiçekleri, şeker eklenmeden çıkarılmalıdır).



Üzüm Reçeli

G.Ömer
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.04.2011
Mesajlar: 26
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc63293
Gönderme Tarihi: 19.May.2011
4,292 defa indirildi / yazdırıldı




Ayşe Tüter

1 kg. çekirdeksiz üzüm
5 adet karanfil
750 gr. Toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı su
1 limon suyu

Üzümleri iyice yıkayın. Süzün tencereye koyun. Üzerine şeker karanfili suyu koyun. Kısık ateşte 40 dakika pişirin. Limon suyunu vanilyayı ilave edin. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun. Servis yaparken ceviz veya fındık koyarak servis yapın.


Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 20.01.2022


TAZE ÜZÜM REÇELİ

ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc58118
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2010
6,984 defa indirildi / yazdırıldı




Necip Usta

1 kg. çekirdeksiz ve sapsız sultani üzüm
1 kg. toz şeker
250 gr. üzüm suyu
100 gr. glikoz
3 gr. limon tuzu (1 çay kaşığı)

Üzümleri yıkadıktan sonra süzgece çıkarınız. Bir tencereye şekerin yarısını ve üzüm suyunu koyup karıştırarak bir kere kaynatınız. Sonra üzümü ilâve ederek bir kere karıştırınız.
Limon tuzunu ilâve ederek kalan şekeri de ilâve ediniz. Bir iki defa karıştırıp kaynatınız. Kaynatıp kıvamına gelince ateşten alıp glikozunu ilâve ediniz. Yarı hararetini kaybettikten sonra kavanozlara doldurup ağızları kapalı olarak muhafaza ediniz.


Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 20.01.2022


Üzüm Reçeli

Şehriye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.05.2006
Mesajlar: 86
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc3325
Gönderme Tarihi: 03.May.2006
3,797 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr şeker
1 adet limon
2.5 su bardağı su
1 kg çekirdeksiz üzüm
60 gr çam fıstığı, kavrulmuş

Üzümleri iyice yıkayıp, sularını süzün. Üzümleri salkımdan tane tane koparıp, ayırın. 500 gr şeker ile 2.5 su bardağı suyu kaynatıp, bir şurup hazırlayın.
Şurup kıvamını bulduğunda çam fıstıklarını ve üzümleri içine atın ve üzümler pişinceye dek hafif ateşte kaynatın. Reçel kıvamını aldığına limon suyunu ilave edin ve karıştırın, 20-25 dakika kadar kaynatın.Reçeli ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.







Üzüm Reçeli Tarifleri Reçeller Marmelatlar



(7 adet Üzüm Reçeli 361,425 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort