Yarım su bardağı üzüm suyu ve şekeri bir tencereye alıyoruz. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırıyoruz. Ateşin altını kapatıyoruz ve geri kalan üzüm suyunu şekerli karışıma ekleyip karıştırıyoruz. Oluşan karışımı derin dondurucuya girebilecek bir kaba koyuyoruz ve iyice soğuyana kadar bekliyoruz. Soğuyan karışımı dondurucuya alıyoruz ve birkaç saat, her yarım saatte bir çatalla ezerek karıştırıyoruz. Kıvam alınca servis ediyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc165907
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2022
167 defa indirildi / yazdırıldı
275 gr. toz şeker
600 ml. su
1 su bardağı üzüm suyu
30 gr. pudra şekeri
1 su bardağı üzüm suyu
Bir tencereye toz şeker ve suyu aktarıp şeker eriyene kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Şeker eriyince beş-altı dakika kaynatıyoruz. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Üzüm suyunu ekliyoruz. Pudra şekerini ilave ediyoruz. Karışımı buzlukta bir gece bekletiyoruz.
Dondurma kaşığı ile kuplara paylaştırıyoruz.