|
Üzümlü Ayva Tatlısı |
 |
suzinak
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.01.2009
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc32907
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2009
2,634 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet ayva
2 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı şeker
Ayvalar soyulur, ikiye kesilir, çekirdek yatakları çıkarılır. Bir tencereye yan yana dizilir. Diğer yanda elma soyulur, rendelenir üzerine şeker ve tarçın eklenir, kısık ateşte solana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce kuru üzüm katılır. Karışım ayvaların üzerine taksim edilir. Kenardan 2 su bardağı su bırakılır. Tencerenin kapağı kapatılır. Ayvalar yumuşayana kadar pişirilir. Tencerede soğutulduktan sonra servise sunulabilir.
|
Üzümlü Ayva Tatlısı |
 |
gümüş tas
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.03.2011
Mesajlar: 33 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc65291
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
2,491 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
3 adet ayva
1 su bardağı portakal suyu
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı kuru üzüm
100'er gr. yeşil ve kırmızı üzüm
1 çay bardağı yeşil üzüm suyu
1 tatlı kaşığı haşhaş
Ayvaları soyup ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Üzerine portakal suyu ve şekeri gezdirip 20 dakika pişirin. Suyuyla birlikte ısıya dayanıklı bir kaba alın. Kuru üzümleri sıcak suda bekletip ayvaya ekleyin. Yeşil ve kırmızı üzüm, üzüm suyu ve haşhaşı ilave edip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.

|
Üzümlü Ayva Tatlısı |
 |
genç yürek
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.01.2014
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc94995
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2014
1,922 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet ayva
1 su bardağı kuru üzüm
2 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı pekmez
Ayvaları kabukları ile yıkayıp elma gibi dilimleyin. Tencerenin içine alıp üzerine şekeri, üzümü ekleyip kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayvalar pişince üzerine pekmezi döküp 5 dakika daha bekleyip servis tabağına alıp soğuyunca ikram edin.
|
|