https://www.droetker.com.tr
Hamur:
4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
200 g eritilmiş margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı krema
4 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı limon suyu
1 tutam tuz
1 su bardağı öğütülmüş badem
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Kalıba serpmek için:
2 yemek kaşığı öğütülmüş badem
Üzeri için:
2 yemek kaşığı yaprak badem
1 - 2 yemek kaşığı kayısı reçeli suyu
Kalıp:
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)
Unu eleyin ve maya ile karıştırın. Ayrı bir kapta eritilmiş ve ılıtılmış margarini, toz şeker ve kremayı mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurtaları, şekerli vanilini, limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve tuzu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Maya ile karıştırdığınız unu ilave edip 2 dakika çırpın. Öğütülmüş badem ve kuru üzümleri de ekleyip 1 dakika çırpın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Öğütülmüş bademleri kalıbın iç kısmını kaplayacak şekilde serpin. Hazırladığınız hamuru döküp üzerini düzeltin. Üzerini kapatıp 30-35 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda hamurun üzerini açıp pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından aldığınız keki 10 dakika beklettikten sonra kalıptan çıkarın. Üzerine kayısı reçeli suyu sürüp bademleri serpin. Soğutup dilimleyerek servis yapın.
|